1 Şubat 2010 Pazartesi

DEMİRÖREN'İN SEÇİMİ



Beşiktaş’ın Olağan Genel Kurulu öncelikle hiçbir olumsuz görüntü yaşanmaması nedeniyle hepimizde memnuniyet yarattı. Hatta kongrede Aksu taraftarlarının siyah, Demirören taraftarlarının beyaz diye bağırması ve beraber tezahürat yapmaları akıllarda kalan hoş anılardı. Kongrede bulunmadım ama en yakın arkadaşlarımdan birisi kongre üyesi olduğu için olanlar hakkında bilgi sahibiyim. Sonuçta Demirören 3. kez kazandı.

Beşiktaşlı taraftarların ne kadar tepkili olduğunu biliyoruz. Ama 3. kez üst üste seçilmesine engel olamadılar. Tribünler kongreye etki edemedi. Aslında bu Galatasaray’lılar için hiç de yabancı bir durum değil. 3 kez üst üste Canaydın seçimi kazandığında hiçbirimiz bir anlam verememiştik. Bu kadar kötü bir yönetim nasıl olur da 3. kez seçimi kazanabilir demiştik. Galatasaray için lise faktörü var ama Beşiktaş için böyle bir etken de yoktu. Peki neden Aksu kazanamadı?



Murat Aksu’nun seçimi kaybetme nedenleri arasında küçülmeye gideceğini açıklaması etkili oldu. Özellikle genç kongre üyeleri küçültme sözünü duyunca Aksu’yu desteklemekten vazgeçtiler. Demirören’in ailesi ile kongreye katılmasının bayan üyelerde olumlu etki yaptığı da söylenebilir. Demirören’in listesinin de Aksu’nun listesinden güçlü olduğu herkesçe biliniyordu. Bütün bunların üzerine her ne kadar Aksu ben AKP’li değilim siyasetle ilgim yok beyanında bulunsa da siyaset ile ilişkilendirilmesi Aksu’ya oy kaybettirdi.

Seçimin sonucunda bir muhalefet bloğu oluştu. En azından Demirören bu kez önceki dönemlerdeki kadar rahat olamayacak. Bunlar benim düşüncelerim ama kongre çıkışında Demirören yarın 12 Milyon euro verip Sercan’ı alır diyenler vardı. Tabi ardından da kahkahalar…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails