9 Şubat 2010 Salı

OPERASYON



Lincoln’ün gidişini haberini alınca geçmişe gidelim dedim. Çok fazla geriye gitmeye gerek yok aslında bundan iki yıl önce Galatasaray’ın yabancı kontenjanı şu isimler oluşuyordu; Shabani Nonda – Tobbias Linderoth – İsmael Bouzid – Cassio Lincoln – Rigobert Song – Ahmed Barusso – Carrusca.

O sezon birçok maça yabancısız çıkmıştı Galatasaray. Sahada 11 Metin vardı. Kalli takımı yarıda bırakmış son 6 hafta hocasız kalan takım öyle bir kenetlenmişti ki sezonu Fenerbahçe’nin önünde şampiyon olarak tamamlamıştı. Çıldırmıştık.

Gerçekten de 2007-2008 sezonu bizlerde çok başka bir tat bırakmıştı. Hocasız, yabancısız üstelik 6 maç seyircisiz kalan takımı şampiyon olacağına inandıran Galatasaray ruhuydu. 37 yaşındaki Hakan Şükür ve genç takım arkadaşlarının çamurlu sahada son dakika golüyle kazandıkları Gençlerbirliği maçı sonrası taraftara doğru yürüyüşleri hala hafızalardadır.



Sezon sonu operasyon başladı. İlk olarak kiralık gelen Ahmed Barusso (onun Fenerbahçe maçında oynamasını isteyen bir grup vardı ama oynamadı neyse ki onun yapması gerekeni başka bir zenci Nonda yapmıştı) gönderildi. Sözleşmesi sona eren Song ile yollar ayrıldı. Bouzid ve Carrusca da zar zor gönderildi. Bu sezon ortasında Jo transferi için Linderoth, Giovanni transferi için de Nonda’ya yol verildi. Geriye bir tek Lincoln kalmıştı ki dün resmi sitede açıklandı. Brezilyalı ülkesinde top koşturacaktı artık. 1 yıldır neredeyse oynamamasına karşın 2.2 milyon euro da bonservis alındı.

İki yıl içinde müthiş bir değişim yaşandı. Şimdi kadroda Liverpool, Lyon, Barcelona patentli Jo – Giovanni – Elano – Kewell – Baros – Neill – Keita – Leo bulunuyor. Bu operasyonu yürüten başta Başkan Adnan Polat ve Haldun Üstünel olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum.

İki yıl önce kadroda bulunan yabancılar şimdi neredeler?

Shabani Nonda : Fransa’da evinde olmalı.
Tobbias Linderoth : Ülkesinde bir yerlerde.
İsmael Bouzid : Hearts. İskoç liginde oynuyormuş.
Cassio Lincoln : Yazıda belirtildi.
Rigobert Song : Trabzonspor’da yedek kulübesinin müdavimi.
Ahmed Barusso : Geldiği gibi gitti. Şimdi Siena’da kiralık. Gerçi oynadığı da yok.
Carrusca : Estudiantes (Ne yapar ne eder bilen yok)



Şimdiki kadroda yer alan yabancılar iki yıl önce neredeydiler?

Giovanni Dos Santos : Barcelona (İspanya)
Elano Blumer : Manchester City (İngiltere)
Harry Kewell : Liverpool (İngiltere)
Milan Baros : O.Lyon (Fransa)
Abdul Kader Keita : O.Lyon (Fransa)
Lucas Neill : West Ham (İngiltere)
Leo Franco : A.Madrid (İspanya)
Jo : CSKA Moskova (Rusya)

1 yorum:

  1. Güzel çalışma elime sağlık:) İşte vizyon budur. Aslında Canaydın dönemi yabancılarla kıyaslayacaktım ama Ferrari ile Tempra'yı kıyaslamak gibi bir şey olurdu.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails