15 Şubat 2010 Pazartesi

ATLETİCO MADRİD ANALİZ



Atletico Madrid klasik 4-4-2 dizilişiyle sahaya yayılıyor. Maçlarını Vicente Calderon’da oynayan Madrid ekibi inişli çıkışlı grafiğiyle dikkat çekiyor. Ne yazık ki şu sıralar çıkıştalar. Öncelikle bu ülkede Atletico Madrid’i en iyi analiz edecek kişi Frank Rijkaard’tır. Biz ise naçizane izlenimlerimizi paylaşmaya çalışacağız.

Atletico Madrid’in Kadrosu

Kalede 19 yaşındaki David de Gea var. Barcelona maçında panter kesildi ama kendisini pek tanımıyoruz.

Sol bekte Lopez oynuyor. Daha çok savunma ağırlıklı hücuma fazla katılmayan bir oyuncu. Stoperlerden Domínguez altyapıdan yetişmiş, diğer stoper Kolombiyalı Perea, tecrübeli bir oyuncu. Sağ bekte Çek Milli Takımının eski kaptanı Ujfaluši görev alıyor, deneyimli futbolcu 4 yıl Fiorentina’da top koşturdu. 2008 yılında Atletico Madrid’e olaylı bir şekilde transfer oldu. İşte rakibimizin yumuşak karnı bu bölge. Ne stoperleri bir Puyol düzeyinde ne de bekleri bir Evra-Alves performansı gösterebiliyor. Aslında Madrid ekibi 4 stoperle oynuyor. Orjini sol-sağ bek olan oyuncu yok. Bu da bizim için bir avantaj. Keita-Sabri ikilisi oynarsa sağ kanattan, Caner-Arda ikilisi ise sol kanattan oldukça etkili olabilir. Ah bir de Baros olsaydı.

Orta sahanın ortasında Assunção – Tiago ikilisini göreceğiz. Assunção Brezilyalı DMF daha önce 4 yıl Porto’da oynadı. Portekiz Milli Takımında da oynayan Tiago ise Benfica-Chelsea-Lyon deneyimlerinden sonra Juventus’a geldi. Madrid ekibinde kiralık olarak forma giyiyor. İki oyuncu da öncelikli olarak savunmacı olarak nitelendirilebilir. Bu yüzden orta sahada M.Topal yerine Barış gibi mücadeleci bir oyuncu ile başlamak daha doğru olabilir.



Orta sahanın sağında Reyes var. Futbola Sevilla FC'de başlayan Reyes 2004'de Arsenal kulübünün tarihinde rekor kırarak 17.5 milyon sterline Arsenal'a transfer oldu. Daha sonra Julio Baptista takas edilerek Real Madrid'e geçti. Burada da istenen performansı gösteremeyen Reyes A.Madrid’te kendini buldu. Oldukça iyi bir sezon geçiriyor. Barcelona maçında Forlan’a yaptığı asist harikaydı.

Simao’yu Nou Camp günlerinden hatırlıyoruz. Daha sonra Benfica’da 6 sezon oynadı. 2007 yılından bu yana da Madrid’te top koşturuyor. Hayatında hiç penaltı kaçırmamış olan futbolcu en çok dikkat edilmesi gerekenler listesinde. Orta sahanın solunda oynuyor, frikiklere dikkat.

Mesele Reyes ve Simao’nun rahat top kullanmasını engellemekte. Burada da Keita ve Arda’ya büyük iş düşüyor. Sürekli beklere yardımcı olmaları lazım.

Ve Aguero-Forlan ikilisi. Fazla söze gerek var mı?



Genel Değerlendirme

A.Madrid öncelikle çok diri bir ekip. Çok iyi mücadele ediyorlar. Top rakipteyken müthiş bir şekilde kapanıyorlar ve topu kaptıkları anda dikine hızlı bir şekilde oynayabiliyorlar. Zaten elinde Aguero-Forlan ikilisi varsa yapman gereken onları topla buluşturmak. Bu şekilde Barca karşısında Forlan ile golü buldular, Aguero da mutlak bir pozisyonu kaçırdı.

Ankara’da öğrencilik yıllarımdan bir anımı paylaşacağım. 2003-2004 sezonu teknik direktör Fatih Terim. Takım inanılmaz kötü oynuyor. Rezil durumdayız. Ligte iki maç üst üste kazanamıyoruz. İtalya’ya gidiyoruz Juventus ile oynayacağız. Juventus’un Juventus olduğu zamanlar. Kimsenin umudu yok. Ev kirasını ertesi gün yatıracak olup bütün parasını Juventus’a yatıran arkadaşımı biliyorum. Zaten Juventus kazanacak ben de biraz para kazanayım diye düşünmüştü. Maçı 2-1 kaybettik ama neredeyse berabere kalıyorduk. Son dakikalarda Bülent öyle bir gol kaçırdı ki puanla dönebilirdik. Yani rakip ne kadar güçlü olursa olsun Galatasaray ne kadar formsuz olursa olsun Avrupa maçlarının havası başkadır. Ümitsizliğe kapılan arkadaşları görüyorum hiç gerek yok. Ben iyi bir skor alacağımızı düşünüyorum. Sezonun en ciddi sınavı olacak.

4 yorum:

  1. Güzel bir yazı olmuş abi. Ellerine sağlık.

    Benfica maçı gibi olacak sanırım. Bakalım :)

    YanıtlaSil
  2. ARKADAŞLAR;
    ÖNCELİKLE YAZIYI BEĞENDİMİ SÖYLEMEDEN GEÇEMEYECEĞİM...
    ATLETICO MADRID'E GELİNCE; BU TAKIMIN EN GÜZEL YANI FORMASI...
    BEN BİZİM TAKIMIN DAHA İYİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM VE MADRID'TEN EN AZ BİR BERABERLİKLE DÖNECEĞİMİZE İNANIYORUM...

    YanıtlaSil
  3. Atletico Madrid yazın diğerlerine göre çok daha basit olduğunu düşünsem de yazılarını büyük bir merak icinde takip ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum.Kalemine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. A.Madrid'in savunması 4 stoperden oluşuyor. Hücuma destek vermeyen 4 stoper ve iki ön libero ile oynuyorlar. Galatasaray'ın yapması gereken Reyes-Simao ikilisi ile Forlan-Aguero ikilisi arasındaki bağlantıyı kesmek. Eğer hücum oyuncularımız gerekli desteği verirse A.Madrid sıradan bir takım olur. Bunu bir 20-30 dakika uygulayalım golü buluruz. Ama TSL oynadığımız gibi hücum hattı ile savunma arasındaki kopukluk olursa Calderon'da farklı bir mağlubiyet ile karşılaşırız.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails