13 Şubat 2010 Cumartesi

RİVA RÜYASI

Riva Projesinde Son Durum

Riva arazisinde inşaat ruhsatı alma çalışmalarının sonuçlandırıldığını ve ruhsatın alındığını açıklandı. İmar Ruhsatı alınan Riva Arazisinde değişik ölçeklerde 833 villa yapılabilecek. Arazinin 205.000 metrekaresi de orman olarak ayrıldı ve Galatasaray Selahattin Beyazıt Ormanı adını aldı. Ayrılan diğer bir parsel de eğitim alanı olarak tahsis edilerek Galatasaray Eğitim Vakfı'na devredilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Riva’nın Geçmişi

Tarihi bir projeye kaynak olan Riva arazisinin geçmişi, 1970`li yıllara dayanıyor. Arsa, o dönemin başkanı Selahattin Beyazıt tarafından satın alınmıştı. Üstelik `Bu arazide ancak inekler otlar!` eleştirilerine rağmen. Riva arazisi yakın bir geçmişte ise kulübün bir şirkete olan sadece 2.5 milyon liralık icra borcu yüzünden neredeyse satılıyordu!

Riva Hakkında

İstanbul`un Karadeniz kıyısında yer alan Riva; iklim, topoğrafya ve jeolojik açıdan tüm elverişli özelliklerin bir araya toplandığı, sakin ve huzurlu bir yaşamın, şehrin merkezinden çok uzakta olmadan buluşabildiği yerler arasında dikkat çekiyor. Toplam 16.000.000 m2 olan ve büyük bir kısmının da koruma amaçlı imar planları tasdik edilerek imarlanan bölge; Karadeniz, Riva Deresi ve Milli Park ilan edilmiş olan devlet ormanı ile çevrili.

Yapımı başlayan büyük projelerin yanı sıra yeni yol da bölgenin değerini artırıyor. Kavacık-Riva arasındaki 18 km.lik çift şeritli erişim kontrollü ekspres yol ile TEM otoyoluna bağlanılıyor. Bu bağlantı yolunun ulaşım süresi 10-15 dakika gibi kısa bir süre. Kavacık`ın 1. Levent`e olan ulaşım süresi 5 dakika, Kadıköy merkeze olan ulaşım süresi ise yaklaşık 20 dakika olarak düşünüldüğünde bölgenin önemi anlaşılıyor.

Riva, İstanbul`un deprem kuşakları içerisinde, en az etkilenen 3. deprem kuşağında yer alıyor.

Proje Detayı

253 bin 754 metrekarelik inşaat alanı satışından 507 milyon dolar gelir elde edilmesi öngörülürken, bu paranın yüzde 39'u yani yaklaşık 200 milyon doları Galatasaray'ın kasasına girecek. Yatırımcı şirket ile anlaşılmasının hemen ardından, arazi üzerinde inşaata hemen başlanabilecek. Galatasaray kulübü, proje başlar başlamaz 100 milyon doları peşin olarak alacak. Projeyi hayata geçirecek olan yatırımcı şirketin de, en az 200 milyon dolar kazanması bekleniyor.

Bir milyon 175 bin metrekarelik bir arazi üzerinde yapılması planlanan proje içerisinde büyüklükleri 233, 240, 368 ve 550 metrekare olmak üzere dört ayrı tipte villa bulunuyor. 828 villanın toplam metrekaresi 166 bin 458 olacak. Arazi üzerindeki yapılaşma izni yüzde 20 ile sınırlı. Ayrıca projede, sosyal kulüp binaları, tenis kortları, 9 delikli golf sahası gibi sosyal donatı alanları yer alıyor.

Projede, GS-Salahattin Beyazıt Özel Orman alanı 206 bin metrekare, park alanı 69 bin metrekare, ilkokul alanı 8 bin metrekare olacak. 22 bin metrekarelik alan ise yol için ayrılacak. Hazırlanan projede, 3. derece deprem bölgesinde bulunan arazinin iş merkezleri ile bağlantılı olduğu belirtilerek, yüzde yüzü tamamlanmış bir inşaatın metrekare fiyatının 2 bin dolardan satılabileceği belirtiliyor.

İşte Ruhsat. Hayırlı Olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails