26 Şubat 2010 Cuma

FASON ŞAMPİYONLAR LİGİ


Bu yıl yeni statüsü ile düzenlenen Avrupa Ligi ile ilgili genel bir değerlendirme yapalım.
Öncelikle Fenerbahçe de Galatasaray da bu kupaya biz taraftarlar kadar önem vermediler. Galatasaray’ın Nonda operasyonu sonucu forvetsiz kalması bunu anlamak için yeterli. Fenerbahçe cephesinde ise şu aşamada Ziraat Türkiye Kupası bile çok daha değerli. 27 yıldır beklenen kupa Fenerbahçe’ye hiç bu kadar yakın olmamıştı. Bu yıl bu fırsatı kaçırmayabilirler.

Statü gereği Şampiyonlar Liginde grup maçları sonucu üçüncü olan takımlar Avrupa Ligine 2. turdan katılıyor. Şampiyonlar Liginden elenen takımlar UEFA Kupasına önem vermiyorlardı bu yüzden de genelde erken eleniyorlar finalde de 2. sınıf takımlar oynuyordu. Bu yıl ilk 16 takıma bir göz attık. Şampiyonlar Liginden gelen 8 takımın 7’si tur atlamayı başarmış. Tek elenen ise Uniera. O da diğer bir Şampiyonlar Liginden gelen takım olan Liverpool’a elendi.

Şampiyonlar Liginden elenip Avrupa Ligine katılan takımlar : Juventus, Wolfsburg, Marsilya, A.Madrid, Liverpool, Rubin Kazan, Uniera, Standard Liege

İşte sonuçlar :
1.maç 2.maç
LiverpooL - Unirea Urziceni 1-0 3-1
Everton - sporting 2-1 0-3
Hamburger SV - PSV 1-0 2-3
Club Brugge - Valencia 1-0 0-3
Fulham - Shakhtar 2-1 1-1
Ajax - Juventus 1-2 0-0
Lille - Fenerbahce 2-1 1-1
Standard - Salzburg 3-2 0-0
Panathinaikos - Roma 3-2 3-2
FC Kopenhag - Marseille 1-3 1-3
Hertha BSC - Benfica 1-1 0-4
Atletico Madrid - Galatasaray 1-1 2-1
Villarreal - VfL Wolfsburg 2-2 1-4
Rubin - Hapoel Tel Aviv 3-0 0-0
Athletic - Anderlecht 1-1 0-4
Twente - Werder Bremen 1-0 1-4

3. Tur Eşleşmeleri :

JUVENTUS – FULHAM
VALENCIA - W.BREMEN
HAMBURG – ANDERLECHT
PANATHINAIKOS - S.LIEGE
BENFICA – MARSILYA
LIVERPOOL- LILLE
A.MADRID - SPORTING LIZBON
RUBIN KAZAN – WOLFSBURG

Bakalım bu kez Şampiyonlar Liginden elenip Avrupa Ligine devam eden takımlar nasıl bir performans izleyecek. Şampiyonlar Liginde Barcelona – Inter Milan, Avrupa Liginde de Juventus – Liverpool finali olabilir mi?

2 yorum:

  1. Panathinaikos ve Rubin Kazan gibi takımlar da yabana atılmamalı. Juventus-Liverpool finali, biz izleyiciler için harika olur; ancak 1. sınıf takımların Şampiyonlar Ligi'nden, 2. sınıf kupaya düştükleri zaman, çok iyi reaksiyonlar gösteremediklerini aşinalığımız çokça oldu. Dolayısıyla, Liverpool ve Juventus'tan birisinin veya ikisinin birden finale gelmesi zor. Çeyrek ve yarı finalde, birbirleriyle eşleşme ihtimallerini de göz önüne almak gerekiyor.

    Rusya'da lig, birkaç hafta sonra başlıyor. Avrupa'nın diğer ülkelerinde takımlar sezon sonunu getirirken, Rubin Kazan, iyi bir sınav çıkarabilir. Juventus ve Liverpool, şu tabloda, kağıt üzerinde en güçlü takımlar; ama, benim favorim Rubin Kazan.

    YanıtlaSil
  2. Haklısın Russell,
    Biz de geçmiş yıllarda Şampiyonlar liginden elenen takımların konsantrasyon sorunu yaşadığı için UEFA kupasında erken havlu atmasından yola çıkarak bir çalışma yaptık.

    Henüz fire vermediler. Son 16 takımın 7'si Şampiyonlar Ligi orjinli. İlerleyen turlarda da takipçisi olacağız. Bakalım ne yapacaklar?

    Benim yazdığım final eşleşmesi aslında pek olası değil. Geçmişi olan ama şu an itibari ile ciddi problemlerle uğraşan ekipler. Rubin Kazan benim de favorim. Dilerim güzel bir final izleriz.

    Teşekkürler değerli yorumun için.
    Saygılarımla,

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails