18 Şubat 2010 Perşembe

ATLETICO MADRID - GALATASARAY MAÇ YAZISI



Rijkaard taktiksel olarak değişiklik yaparken oyuncu seçimlerinde farklılık yaratmadı. Galatasaray maça son lig maçlarında çıktığı onbir ile başladı. Solda Hakan Balta sağda Uğur stoperde Servet ve Neill, orta saha M.Topal, M.Sarp, Elano ön tarafta ise solda Caner sağda Keita en uçta Arda onbiri ile başladık. Flores ve Rijkaard’ın daha önce 6 kez karşılaşmıştı. Birbirini tanıyan iki hoca da beklendiği gibi maça çıkarken önlemlerini almıştı. Her ikisi de rakibini oldukça ciddiye almış.

Flores, Galatasaray’ın kanat organizasyonlarına engel olmak için beklerini hiç ileriye çıkarmadı. Bu da A.Madrid hücumlarını etkiledi. Simao ve Reyes beklerden destek alamayınca Madrid ekibi maç boyu bir tane kanat akını gerçekleştiremedi. A.Madrid analizi yazımızda belirttiğimiz gibi Madrid ekibi topa sahip olan, oyunu karşı alana yıkan bir oyun anlayışına sahip değil. Daha çok rakip ataktayken savunmada kalıp kaptığı toplarla dikine oynayan ve hızlı bir şekilde atağa kalkıp topu Aguero – Forlan ikilisine aktarmaya çalışan bir ekip.

İşte bu noktada da Rijkaard önlemini almış. Lig maçlarında alıştığımız savunmayı önde kuran Galatasaray bu maçta geriye yaslanarak A.Madrid forvetlerinin boş alan bulmasına engel oldu. Boş alan bulamayan A.Madrid her atakta eli boş dönerken Galatasaray oyun kuramadı ve böylece top yine A.Madrid’li oyuncularda kaldı. Maçın önemli bir bölümünde baskı yedik. Oyun kuramadık, pas trafiğini sağlayamadık. Topu ilerde tutabilen bir tek Keita vardı. Ona da yeterince destek veremedik.



Maç içindeki pozisyonlara bakarsak A.Madrid’in Aguero ile birkaç pozisyonu var, Simao’nun direkten dönen bir şutu, Jurado’nun maçın sonlarında kaçırdığı bir pozisyon. Galatasaray’ın ise Mustafa Sarp ile maçın başlarında çok müsait bir pozisyonu vardı, Servet’in kafa vuruşunu kaleci mükemmel çıkardı, Elano’nun ortasında Keita topu dışarı çıkaracağına içeri itse ilk yarının sonlarında 1-1’i yakalayabilirdik, ikinci yarı Keita 4 kişiyi arkasına alıp 30 metre top sürdükten sonra harika bir şut çıkardı kaleci 4 hamlede topa sahip oldu, Mustafa Sarp yine buz gibi bir gol kaçırdı ve en sonunda 77. dakikada Keita ile beraberlik golünü attık.

Maçın özetini çıkardık. Evet Galatasaray kötü oynadı, oyun kuramadı, pas yapamadı ama pozisyonlara bakılınca iki ekibin girdiği pozisyon sayısı eşit. Bu kadar kötü oynayan Galatasaray 4 tane net gol pozisyonuna giriyorsa Vicente Calderon’da hakkını da vermek lazım. Leo Franco 35 maç sonunda ilk kez birden fazla kurtarış yaptı demek ki yapabiliyormuş. Keita eski gücünden uzak olsa da tek başına Madrid savunmasını dağıttı eğer o olmasaydı belki de kaleye atılmış bir şutumuz bile olmayacaktı. Giovanni sefilleri oynamaya devam ediyor ona biraz daha şans vermek lazım. M.Sarp yine alışageldiğimiz gibi pozisyona giriyor ama atamıyor. Caner üst üste iki kez saçmalayınca Rijkaard dayanamadı ve 35. dakikada oyundan aldı. Arda çok çalıştı Keita ile birlikte rakip savunmayı zorladı. Neill için her maç ayrı bir yazı yazmak istiyorum. Avustralyalı her maç mükemmel oynuyor Galatasaray efsaneleri arasına gireceği günler yakındır. Rijkaard istediğini aldı. Rakibi oynatmadı, boş alan bırakmadı ve Keita ile attığımız golle İstanbul’a avantajlı dönüyoruz. Flores 1-0 a razıydı şimdi planları bozuldu. İstanbul’da gol bulmaları gerekiyor. İkinci maç da zor olacak maç öncesi yazımda karamsar olan arkadaşlara seslenmiş buna gerek olmadığını söylemiştim. Yine haklı çıktım :)

2 yorum:

  1. merhaba arkadaşlar,
    yorumlarımı dikkatlice takip eden arkadaşlara ve çok yakın dostum başaran' a hitaben şunu demek istiyorum;
    hem kayseri hem de a.madrid maçlarından önceki yazılarım bir bir ortaya çıkıyor!
    şunu demek isterim ki; galatasaray istesin ve tam kadro çıksın, yenemeyeceği takım yoktur!
    en büyük sensin galatasaray...
    umarım ve eminim ki; biz bu a.madrid'i ali samiyen de 3-1 yeneriz...

    YanıtlaSil
  2. Rövanş maçında Madrid ekibinin gol bulması şart. Bu yüzden işimiz daha kolay olacak. Eğer maç 1-0 bitseydi gol atmak için risk alacak geride boş alan bırakacaktık. Aguero ile Forlan boş alan bulunca neler olduğunu biliyorsunuz. İkinci maçtan çok ümitliyim.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails