27 Şubat 2010 Cumartesi

Mancini - Ancelotti -Fatih Terim - Hiddink - Mourinho


Bugün Chelsea ile Manchester City mücadelesi vardı. Manchester ekibi karşılaşmayı 4-2kazandı. İki hoca yıllarca Milano derbisi oynadıktan sonra İngiltere’de birbirlerine karşı ilk kez mücadele ettiler. Gülen taraf Mancini oldu. Bildiğiniz gibi Ancelotti Milano günlerinden kaybetmeye alışık.

Ancelotti ile Mancini’nin İtalyan olmaları, geçen yıla kadar Milano ekiplerinin başında olmaları ve bugünlerde zengin patronların oyuncağı haline gelen İngiliz kulüplerinde çalışmaları dışında bir tane daha ortak yönleri var. Şöyle bir geçmişe gidelim.

R.Mancini teknik adamlık kariyerine Fiorentina'da başladı. 2001 senesinin Şubat ayında Fiorentina’da Fatih Terim’den sonra göreve getirildi. Roberto Mancini daha sonra sırasıyla, iki yıl Lazio'yu ve 4 sezon da Inter Milan'ı çalıştırdı. 2008'in Eylül ayında Birleşik Arap Emirlikleri şeyhlerinden Mansur Bin Zayid Manchester City’yi satın aldı. Manchester City 19 Aralık 2009 tarihinde Teknik direktörlük için Roberto Mancini ile anlaşma sağladı.

Carlo Ancelotti ise 2001 yılında sezon ortasında Fatih Terim’in yerine AC Milan'ın başına getirildi. 2009 yılı sonuna kadar AC Milan teknik direktörlüğü görevini sürdürdü. Chelsea FC, 2003 yılında Rus petrol zengini Roman Abramovich tarafından satın alındı. 2009-2010 sezonu için Guus Hiddink'den boşalan koltuğa Carlo Ancelotti getirildi.

Ancelotti ile Mancini’nin başka bir ortak yönü ortaya çıktı. İkisi de Fatih Terim İtalya’da çalışırken görevine son verildiğinde tercih edilen isimler olmuştu.

Guus Hiddink Chelsea FC’den ayrıldı ve Fatih Terim’in yerine Türk Milli Takımı teknik direktörlüğüne getirildi.

Hiddink – Ancelotti – Mancini bu üç hoca da Fatih Terim’den sonra göreve geldiler.

Mourinho’ya değinmeden olmaz. 2004-2007 yılları arası Chelsea FC’de görev yapan Jose Mourinho 2 Haziran 2008’de Inter Milan ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Morinho da Mancini’nin yerine göreve geldi.

Mourinho’nun kariyeri : Porto – Chelsea FC – Inter Milan
Ancelotti’nin kariyeri : Juventus – AC Milan – Chelsea FC
Mancini’nin kariyeri : Fiorentina – Inter Milan – Manchester City
Fatih Terim’in kariyeri : Fiorentina – AC Milan – Galatasaray – Milli Takım
Hiiddink’in kariyeri : Rusya Milli Takımı – Chelsea FC – Türk Milli Takımı

Bir de yerli hocalarımıza sürekli aynı takımlar arasında gidip geliyorlar deriz. Baksanıza onlar da aynı takımlar arasında gidip geliyorlar. Şu listeye Lippi ile Capello’yu da eklersek tam şenlik olur.

Yakında Fatih Terim’i yukarıda adı geçen kulüplerin birisi ile sözleşme imzalarken görebiliriz. Yakışır hocamıza.

Daha önce buna benzer bir çalışma yapmıştık. ‘20 yılda ne değişti’ başlıklı yazı için burayı tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails