25 Şubat 2010 Perşembe

Galatasaray - Atletico Madrid : Maç Yazısı


Maça iyi başladık. Genel anlayışımız top rakipteyken 11 kişi savunma yapmak 2. bölgede ani preslerle kapacağımız toplarla Keita ve Arda'yı rakip savunmanın arkasına kaçırmaktı. Bu kadro ile farklı bir strateji izlememiz zaten mümkün değildi. İlk yarıya baktığımızda rakibin ne bir şutu var ne de kullandığı bir korner. Aguero bir pozisyon yaratıyordu ki Servet işini bitirdi. Çok güzel kontrollü bir şekilde oynadık. Elano boş pozisyonda zamanlamasını ayarlayabilseydi golü de bulabilirdik. Veya Keita'nın kestiği topta Arda boş kaleye bırakabilseydi ilk yarıyı önde bitirebilirdik. İlk yarı Galatasaray'ın 2 net pozisyonu varken Madrid ekibinin şutu yoktu.

İkinci yarı yine aynı anlayışla başladık. Burada uzun topla çıkmamızın Rijkaard'ın isteği olduğu anlaşılıyor. Böylece hücuma çıkarken top kaptırma olasılığını azaltmış olduk. Çünkü böyle bir rakibe karşı hücuma çıkarken kaptırdığın top sen ne olduğunu anlamadan golle sonuçlanır.

Mustafa Sarp çok pas hatası yaptı. Bu pas yüzdesiyle oynamaya devam ederse işi zor. Ama yedeği Barış olduğu için forma giyiyor. Ayrıca Uğur ilk yarıda üst üste bir kaç pozisyonda Simao'yu kaçırdı. İkinci yarıda da aynı kademe hatalarını yaptı. Taçtan gol yeme konusunda yazmaya gerek duymuyorum. Taçtan gol yiyoruz yani ne yazalım.

Hemen gole cevap verdik. Golde Caner'in büyük katkısı var. Arda'nın topu oradan çıkarıp Keita'ya ortası ve Keita'nın vuruşu harikaydı. Maçın en iyi oyuncuları Keita-Arda ve Caner'di 80. dakikaya kadar.

Caner yine kendi yarattığı pozisyonda golü bulacaktı ki rakip oyuncu elle yaptığı müdahele ile pozisyonunu bozdu. Buna da söyleyecek bir şey yok. Çizgi hakemi pozisyonu gördü ve çalmadı. Madem bu pozisyonları görmezlikten gelecekler niye hakemlik yapıyorlar. Skandal.

Caner maçın adamı olacaktı ki hakeme kızgınlığından yaptığı saçma sapan hareketlerle oyun dışı kaldı. Caner her ne kadar çok koşan mücadele eden bir takım oyuncusu olsa da asla Kewell kalibresinde değil. Bunu dün gece herkese gösterdi. Servet de son dakikada skandal bir hata yaptı ve uzatmalara gitme şansını da kaybettik.

Yazık oldu. Çok iyi mücadele ettiğimiz bir maçta 4 net pzoisyonumuz ve 1 golümüz var. Rakibin 1 tane direkten dönen şutu dışında 1 tane daha pozisyonu var ama golleri buldular ve turu geçtiler.

Bundan sonra Şampiyonlar Liginde mücadele edecek takım için takviyeler yapılmalı. Eksik olduğumuz bölgeler belirli. Orta sahanın ortasına 2 oyuncu ihtiyacımız var. Jo'nun bonservisi alınırsa forvet için Jo-Baros yeterli. Bu konu ile ilgili detaylı çalışmaları Rijkaard-Neskens yapacaktır. Tek hedef kaldı o da şampiyonluk. Sakatların düzelmesi ile rahatlıkla şampiyon olacağımıza inanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails