6 Şubat 2010 Cumartesi

Galatasaray - Kayseri TSL 20.Hafta : Neill'in Maçı



Zorlu Kayseri,Beşiktaş,Eskişehir,Trabzon deplasman serisinin ilk ayağı olan maç öncesi Kayserispor yönetiminin açıklamaları ortamı hayli germişti. Karşılaşma da aynı derecede gergin geçti. Maça 4-3-3 dizilişiyle başladı Galatasaray. Kalede Leo, savunmanın sağında Uğur solunda Caner ortada Emre Güngör ve Neill. Ortada Elano-M.Topal-M.Sarp ileri üçlünün sağında Keita solunda Gio önde de Arda.

Neill müthiş bir performans gösterdi. Siz hiçbir savunma oyuncusunun oyunundan zevk aldınız mı? Avustralyalı müthiş hırsı, mücadelesi, savaşçı kimliği ile liderlik görevini üstlendi. Maçın başında Makakula’nın tozunu aldı sonra da maç boyu rakip takım oyuncularına pozisyon aldırmadı. Oyun kurdu topu ileri taşıdı, şut attı ; İşte beklediğimiz stoper.

Maçın başında baskıyı kuran taraf Kayserispor oldu. Mehmet Topal’ın üst üste kaptırdığı toplar neden oldu buna. Ama kaleye de şut atamadı Kayserispor. Mehmet biraz toparlanınca Galatasaray baskıyı kırdı. Neill’in kaleye giden şutu Kayseri’li oyuncuya çarpmasaydı farklı olabilirdi. Maçın ikinci pozisyonunu bulan Arda golü atamayınca ilk yarı 0-0 bitti.



İkinci yarı daha istekli olan taraf Galatasaray’dı. 64. dakikada rakip 10 kişi kalınca Galatasaray iyice baskıyı artırdı. Elano, Emre, Keita ile bulduğu pozisyonları gole çeviremeyince maç berabere bitti.
Geçen yılki gibi 60. dakikada pili biten bir takım yok artık. Son derece diri maçın sonuna kadar mücadele eden bir takım yarattı Rijkaard. Bundan sonrası için Galatasaray’lı umutlu olmalı.



Keita sağ kanada işlerlik kazandırdı ama bir tane ortası bir tane şutu yerini bulmadı. Caner iyi çalıştı ama o da ortalarında isabet sağlayamadı. Meksikalı halen uyum sağlayamamış görünüyor. Emre Güngör gayet başarılıydı. Mehmet Topal kötü başladı ama sonra düzeltti. Ah Çolak topun dibine girseydin şimdi kahramandın.

Rıdvan ile Güntekin şu dakikalarda Galatasaray’a sallamakla meşguller ama sezon sonu görüşeceğiz. Şimdiden Gençlerbirliği kombinesi alın derim sadece 60 TL. Biz aldık da :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails