2 Şubat 2010 Salı

YOK ARTIK ROBINHO


2010 Ağustos ayında sözleşmesi sona erecek olan Robinho 6 aylığına Brezilya’nın Santos takımına kiralandı. Karşılama töreni için helikopterle stada getirilen oyuncu binlerce taraftarın önüne Pele ile birlikte çıktı. Pele zaten bizim için önemli bir kişi değil. Her zaman iddia ederim ki Maradona en iyisiydi. Pele'nin avrupada hiç oynamamış olmasına rağmen bu kadar büyütülmesine de ayrıca gıcığım.

Pele ile stadın ortasına helikopterle inen 26 yaşındaki futbolcu, "Burada sizinle olmaktan çok mutluyum. Santos'u çok seviyorum. Santos'u zafere taşımak için ne gerekiyorsa yapacağım" dedi. Pele ise, "Robinho tecrübesiyle takıma çok şey katacaktır. Santos'un genç oyuncuları için Robinho çok iyi bir örnektir" diye konuştu.

Dünya Kupası'nda Brezilya formasını giymek istediğini belirten Robinho'nun, Santos'ta 7 numaralı formayı giyeceği bildirildi. Manchester City, geçen sezon başında Robinho'nun transferi için Real Madrid'e 42.5 milyon avro ödemişti. Robinho, 2002-2005 yılları arasında Santos forması giymişti.

Bir oyuncunun değeri 1,5 yıl içinde nasıl bu kadar düşer anlamak mümkün değil. Bu yaz bonservisi elinde olacak olan Robinho nereye gidecek bakalım. Dünya Kupasına gidemeyeceği kesin gibi sonuçta yükselen bir Ronaldinho performansı tabi ki Kaka, Elano ve diğerleri var.


Helikopter olayına gelince bizim futbol tarihinde helikopterle Florya’ya inen bir Mario Jardel örneği var ki uzun zaman konuşulmuş bu olay yeniçerileri çok kızdırmıştı. Bir de Fatih Terim jübilesinde stadın ortasına helikopterle inmişti. Bunda şaşılacak bir şey yok o Fatih Terim. Her zaman farklı olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails