12 Şubat 2010 Cuma

ARDA NE OLUYOR?

Brezilya Milli Takımında duran topları kullanan Elano Galatasaray’a geldiğinden bu yana bir türlü duran topları kullanan oyuncu olamadı. Brezilya Milli Takımında o kadar yıldız isim varken Dunga bu görevi Elano’ya veriyor.

Bizim kaptanımız ise korner ve serbest vuruşlarda genç milli takımdan arkadaşı Caner’i görevlendiriyor. Penaltılarda ise topu Nonda’ya kendi eliyle teslim eden Arda, Elano’yu hiçe sayıyor. Gaziantepspor maçında penaltı olunca hepimiz Elano’ya baktık ama Arda topu alıp Nonda’ya verdi. Elano’nun ne kadar bozulduğunu maç yazımda anlatmıştım. Nonda penaltıyı kaçırmasına rağmen maçı 1-0 kazandık. Kazanamasaydık Ali Sami Yen’de birilerinin yuhlandığını duyabilirdik.

Antalyaspor maçında Elano düşürülünce penaltı kazandık. Bu kez Nonda da yok Elano atacak diye beklerken şapkadan Keita çıktı. Ne olduğunu televizyondan tam olarak anlayamadım. Pozisyonu gören arkadaşlar varsa bizimle paylaşabilirler mi?

O akşam orada ne oldu?

Elimizdeki fotoğraflara bakalım.

Elano düşürülüyor ve penaltı. Bu pozisyona bile itiraz ettiler ya ne diyelim.



Elano topu alıyor ve ben kullanayım diyor sanki. Keita hemen Elano’nun yanında, Arda sinirli.



Ve Arda arkasını dönüp gidiyor.



Elano’yu motive etmesi gereken Arda adamı öyle bir duruma düşürüyor ki adam penaltıyı kaçırsa gelip iki tokat atacak sanki. Elano’nun çaresiz bakışına bir bakın. Hayır Keita’ya ne oluyor anlamak mümkün değil. Abisine güvenen mahallenin çocukları gibi Arda’nın gözünün içine bakıyor topu alsın diye. Sen ki maç boyu bir tane olumlu şut ve orta yapamamışsın neden penaltı için bu kadar isteklisin. Onu da mı kaçıracaksın?

20 yorum:

  1. Arda'nın suyu ısınıyor...

    YanıtlaSil
  2. Fotoları koyup yazıyı hazırlamak için 2 gün bekledim.

    Yazamadım.

    Tek dileğim bu fotoğrafların bizi yanıltmış olması biz yanlış anlamış olalım ne olur.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  3. soylicek soz bulamiyorum gercekten. ardanin bu ilk vukuati degil zaten. cok moralim bozuldu. keske koymasaydin. bilmeseydik.

    YanıtlaSil
  4. Bir arkadaş alisamiyen.net forumunda ''Ben de Arda nın bazı maclarda bilerek pas vermedigini fark ediyorum ama burada adam konunun ic yuzu bilinmeden asılmıs. Orada Elano ,hakemle aynı dili konusan Arda yı cagırıp penaltı vurusu oncesi Omer i sikayet etti hatta Omer i gosterdigini gozumle gordum. Arda da hakeme gidip Omer birseyler soyledi.''

    link : http://www.alisamiyen.net/forum/showthread.php?t=6575&page=153

    Bu arkadaşa inanmak istiyorum. İnşallah böyle bir olay bir daha yaşanmaz.

    YanıtlaSil
  5. Arda epeydir boyle ama farkedilmiyor. Herkes hipnoz olmuscasina 23 yasina gelmis adamin dunya yildizi olma potansiyelini konusuyor. Olmaz kardesim. Euro 2008'den bu yana goze carpan bir maci yok Ardanin. Buna karsin doping kontroluden 3 saatte cikamadigi maclar da var (euro 2008 maclari dahil).

    Bizim insanimiz gercekten saf. Yonetimi zamaninda satmamakla suclayanlar var. Gecen yil degil bir avrupa takimina, Arda ancak bankasya da saglik kontrolunden gecebilirdi. Aziz Yildirim cimbomun arda'yi satamayacagini bile bile 15 milyon onermisti. Cunku bu adam gecen yil girdigi doping testlerinden cikmak icin akla karayi ayirdi. Kendi bir yere gidemeyecegini bildigi icin lincoln'u gondertti, simdi de kendini takimin agasi saniyor. Bu da bizim ulkemize has bir pespayelik ornegi olsa gerek.

    Elano'ya bravo. Brezilyadan kalkip gelip boyle sapsalliklara maruz kalan insan "yahu nereye geldim ben?" der. Ben olsam kredi falan cekip bonservisimi verip ayrilirim takimdan.

    YanıtlaSil
  6. bence ardanin kaptan yapilmasi bi pazarlama strajesidir, tutar mi? neden olmasin.
    sezon basindan beri elanonun ve keitanin saha icinde yeterince desteklenmedigini düsünüyorum. her ikisi de duran toplari üst düzey kullanabilen oyuncular ama bizim kaptanin mehmet topal yada mustafa sarp tercihinin benim acimdan anlasilir bi tarafi yok.
    yine de cok seviyoruz kaptani o ayri.

    YanıtlaSil
  7. Arda'yı haşlamıştır rijkaard

    YanıtlaSil
  8. Lincoln'ü kaçırttınız şimdi sırada diğerleri mi var Arda? Akıllı ol.

    YanıtlaSil
  9. Bu arada Football Manager oyununda 'Duran Topları kullanacak oyuncuları kaptan seçer' diye bir opsiyon mu eklendi acaba? Yani her maç bu konuda tartışma çıkması ve teknik ekibin bu organizasyonlara maçlardan önce karar vermemesi canımı sıkıyor dolayısıyla tüm suçu Arda'ya yüklemek de istemiyorum, Arda'ya kızdığım nokta sırtını dönüp gitmesi ve golden sonra sevinmemiş olmasıdır. Ondan bir yaş ufak olan Messi Barça'nın galibiyetlerinde %80 rol oynarken Arda'nın Messi'yi yetiştirmiş hocasından çok daha fazla istifade etmesi ve de aklını çelen kız arkadaşı ile Fenerbahçeli Acun-Emre ikilisiyle takılmak yerine Florya'ya kendini kapatıp eksikliklerini gidermesi gerekmektedir.

    Şu zamana kadar kaptanlık yaptığı 6+2 yabancıyla iletişimi için gerekli İngilizce'yi öğrenmemişse zaten kaptanlığın kendisine verilmesi de fiyaskodur.

    YanıtlaSil
  10. Arda bir kaç demecinde mili takım için yabancı antrenör istemediğinden bahsetmişti, sebep olarakda kendisinin milliyetçi olmasını göstermişti. Peki insana sormazlarmı o zaman başındaki entrenör Hollandalı , nasıl olacak bu işler?

    YanıtlaSil
  11. Arda sınırı gerçekten aşıyor acil bir müdahele gerekli Adnan Polat tarafından, çok saçma işler yapıyor Murat1905 arkadaşımada katılıyorum bu frikiklerin, penaltıların vs. teknik direktör tarafından önceden seçilip maç içinde seçilen oyuncular tarafından kullanılması doğrudur,KAPTANIN seçtikleri DEĞİL!!

    YanıtlaSil
  12. Diğer taraftan Arda'nın hocamız Rijkaard ile resimlerine bakınca kendime kızıyorum, Arda bu resimlerin çoğunda hocaya sanki babasıymış gibi bakıyor. Bugün resmi sitede ki resmini görünce acımasız mı davrandım diye de düşündüm.

    Arda hocalarının katkısıyla eminim hem fiziki hem mental eksiklerini giderecektir. Kendisini bazı noktalarda sert eleştirsem de insanın sevdiğine nazı geçer desturuyla bunu yaptığımı düşünüyorum.

    Kaptanlık kendisine teslim edilirken bazı şeyler gözardı edildi ve bu ister istemez daha 23 yaşındaki Arda'nın üstünde büyük bir baskı oluşturdu buna rağmen oynadığı maçlarda asist yönünden takıma çok faydalı oldu, bu baskı olmasaydı belki de inanılmaz rakamlara ulaşacaktı.

    Şimdi takım olma ve Atletico Madrid'i düşünme zamanı. Allah çocukları utandırmasın.

    YanıtlaSil
  13. hangi üstün vasıflarına istinaden bizim büyük kaptanımız olduğunu anlamakta güçlük çekiyorum. kendine oynadığı bu kadar belli olan, takımın tek sahibi benim havasındaki genç bir oyuncu. takımın ataklarında tüm topları kendine isteyerek el freni vazifesi görüyor, diğer yetenekli oyuncuların performanslarını olumsuz etkiliyor. altyapılarda kanat oyuncusu olarak yetiştiği için çevre görüşü son derece zayıf pas yüzdesi çok düşük. ayrıca bu sezon takımın en çok top kaybeden oyuncusu.

    YanıtlaSil
  14. Anlaşılan Arda kardeşimiz halen kaptanlığın ne olduğunu çözememiş, yazık gerçekten. Rijkaard'ın da bu duran top ve penaltı olayına bir el atması şart. Takımda Elano gibi bir adam varken duran topları başkasının kullanması da çok komik.

    Ayrıca Caner'e de dikkat etsin yönetim. Kayserispor maçında birçok defa boşta olan Giovani'ye gördüğü halde pas vermedi, sürekli Arda'ya oynadı. Fena şeyler seziyorum ama dur bakalım bu kadar karamsar olmamak gerek...

    YanıtlaSil
  15. Gun gectikce hem davranis hemde tip olarak Bunyamin gezer e benziyor. Abi bu ne gobek ya? Gunde kac tane idman yapiyorsun, haftada 3 mac. Ne yiyorsun? ne iciyorsun ben anlamiyorum ki? Her gun otursan 1 kuzu yesen bu kadar antrenmanla ve bu yastaki metabolizmayla yakarsin. Metin Oktay olacakmis? Peh! Metin Oktay in karakteriyle Arda nin karakterinin arasinda ne gibi ortusmeler var bilen varsa beri gelsin. Ayrica Metin Oktay jön gibi yakisikli adam, arda Bunyamin Gezer in kucuk kardesi. Yok beni kiskanirlar demis? Kim seni neden kiskansin bro? kafan mi guzel. sen kendini ne saniyorsun? Sokaga cik 10 gencten 9 undan tek fazlan paran ve sohretin, baskada fazlan yok. Adam kiskansa, CR7 yada beckham i kiskanir. senin neyini kiskanicak. Bu cocuk harbiden ucmus. En kisa zamanda gonderilmesi lazim. Havalar 1500. Her mac beni benden aliyor hareketleriyle. Buyuk kaptan? Kime gore neye gore? O kadar kolaymi Bulent Korkmaz la, Metin Oktayla bu adami kiyaslamak? Yazik.

    YanıtlaSil
  16. vasat bir ortasaha oyuncusu olan bu çocuğa süper yıldız muamelesi yapıp neredeyse kulübün tapusunu verecek kadar şımartırsan olacağı budur. hizipçilik de yapar, pas vereceği adamı da seçer, penaltıları kimin atacağına da karışır. götü göbeği bidon gibi olmuş, 24 yaşına gelmiş ne o avrupaya giderse iyi bir takıma gidermiş beyzade. şimdilerde nefret ettiğimiz emre belözoğlu'nun 21 yaşında inter'de oynadığını bilmem hatırlar mısınız? neden? o dönemde kimse emre'ye " olmuş bitmiş maradona emre, türk futbolunun medarı iftiharı önüne gelene bas çalımı " muamelesi yapmıyordu galatasaray'da. kendisi de hagi'nin peşinden bir an olsun ayrılmaz, idmanlarda köpekler gibi çalışırdı. bizimki sanki gitmiş yıllarca ingiltereler'de ispanyalar'da top oynamış gelmiş burada elano'ya kewell'a ağalık taslıyor. biraz kafası çalışan bir çocuk olsa zaten o kewell'ın kramponlarını taşır, yanından ayrılmaz adamın az biraz birşeyler kapayım bu adamdan diye. ama nerde.

    YanıtlaSil
  17. Hasta mısın sen birader?:Bu fotoğrafları buraya asıpta öküz altında buzağı arayarak taraftarı olduğunu söylediğin (ama şu hareketinle de beni aslâ Galatasaraylı olduğuna inandıramayacağın) bir takıma ne gibi bir faydası olmasını bekliyorsun acep?:Birde utanmadan Arda şöyle olsun Arda böyle yapsın.Öyle mi?:..Hulen karşı taraf uzanamadığı ciğere mundar diyor onların bok atmaları normalde size neoluyor birader bırakın Arda'yı asıl size ne oluyor...?!!
    Ulan varya Arda'nın hiç bir maçta bu kadar deli top oynamasını istememiştim...Öyle bir top oynasın istiyorum ki Madrid maçlarında öyle bir oynasın ki...Bu resimlerle nemnelerle öküz altında buzağı arayanların hepsinin de ağzına tıpayı geçirsin kalemlerini kırıp bi taraflarına soksun...
    Ahhh be Arda..Sen bu ülkeye fazlasın hakkaten be paşam.Yazık...

    Haa bu blogun sahibi olan arkadaş...Senin galatasaraylılığına inanmıyorum.Galatasaraylı olsan böyle bir kötülük yapmazsın öküz altında buzağı aramazsın...Üstelikte samiyen nette açıklamasına rağmen.Benden sana ağbi tavsiyesi kardeş.Şu saatten sonrada senin gibilerin Arda'nın oyununa laf atma hakkı yoktur...Zirâ onu ancak gerçek taraftarlar sorgulayabilir ama böyle belden aşağı vurarak adice değil...İzahatı yapılmış olmasına rağmen gelipte buraya blogunun reklamını yapmak için oraya buraya yem atarak değil...İnsan utanır biraz yahu..Yuh sanada senin taraftarlığınada..Sana çanak tutanlarada...

    YanıtlaSil
  18. Arda ile Elano arasında ciddi bir çekişme olduğunu düşünüyorum. Arda maçlarda çoğu zaman Elano'ya pas vermiyor. Bazen öyle pozisyonlar oluyor ki, mesela Elano bomboş ortada Arda Elano'ya arkasını dönüp markaj altında olan Caner'e pas atıyor ve topu kaptırıyor. Bence Arda'nın aklını başına alması lazım. Arda ile Elano arasında her ne var ise bunu saha dışında halletmeleri gerek. Saha içinde böyle yaptıkça kendinden soğutuyor Arda. Bu arada Elano'nun öyle bir duruma geldiğini hiç görmedim. Yani pas "alış-veriş"inde pas vermede sorunu yok ama, pas almada biraz sorunu var...

    YanıtlaSil
  19. Benim Galatasaray'lılığımın sorgulanması komik olmuş. Aslında bu post u yayınlamayacaktım ama 'adsız' adlı arkadaş yayınlamamdan haz duyacaktır. Onun yazısını görenler de benden nefret edecek :)

    Arkadaşlar Arda yanlış işler yapıyor bunu eleştirmek konusunda duyarsız olamayacağım. Hatta sezon sonu iyi bir bonservisle satılması yüksek bir ihtimal.

    Ama Arda'yı isteyen bir kulüp yok ki! İsteseler zaten alırlar. Bence Arda şampiyonlar liginde devamlı bir performans göstermezse Avrupa hayalleri zor görünüyor. Süper Lig performansına göre transfer yapmaz Avrupa'nın büyük takımları. Kaldı ki lig maçlarında da devamlılığı yok Arda'nın. İnşallah düzelir.

    YanıtlaSil
  20. saha içinde pas atacağı adamı alenen seçen bir adam. akşamki madrid maçının son dakikalarında soldan bomboş fırlayan santos'un önüne topu yuvarlamak yerine aniden yavaşlayıp kendi sahamıza doğru 7-8 metre dribling yaptı. şaka gibi. ama değil maalesef.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails