31 Mart 2010 Çarşamba

NOSTALJİ : HAYRETTİN RIDVAN'I DÖVÜYOR


Maçı çok net hatırlıyorum. Normal şartlarda 15 mart 1992 pazar günü oynanması gerekirken Galatasaray yöneticilerinin 18 Mart 1992 Galatasaray - Werder Bremen maçını düşünerek ertelenmesi için çalıştıkları ve sonucunda bu tarihe kadar ertelenen, ılık ama süper güneşli güzel bir havada oynanan derbi maçında beklemediğimiz şekilde yenildik.

Fenerbahce Teknik Direktörü Venglos 15 Mart’a kadar üst üste beş maçını kazanan takımının hızının kesileceğinden korktuğundan Federasyonu eleştirmiş ve para cezası almıştı. Galatasaray’ın başında ise o dönemde Mustafa Denizli vardı.

Fenerbahçe ilk yarıda Aykut ve Tanju’nun golleri ile 2-0 öne geçerken son dakikalarda Rambo Yusuf kendisinden bekleneni göstermiş ve kırmızı kart görüp oyundan atıldı. İkinci yarı Erdal iki gol atarak skoru 3-2 yapmıştı. Galatasaray taraftarı tam maç için umutlanacak iken Denizli, Erdal’ı kenara almış yerine ise Iorfa oyuna dahil olmuştu. Tanju iki gol daha attı ve skor 5-2'ye geldi.
Maçın 82. dakikasında olanlar için ise görüntülere bakalım.


Nostalji başlıklı diğer yazılar için burayı tıklayın.

3 yorum:

  1. Kim tutar Hayrettin'i, geleni deviriyor Spartacus gibi maşallah:)Bu hareket şimdi olsa adı kırmızı oğlu kırmızıydı fakat bir de hakemin gösterdiği sarı karta ''haklısınız hocam'' diyor onu da kabulleniyor Hayrettin:) Oyunda kalması mucize yani. Ayrıca pozisyon bariz penaltı yani Rıdvan'ın ayakları yerden kesiliyor ama penaltının kaçması da ilahi adalet kavramıyla ters düşen bir nokta. O zamanlar da çift spiker var mıydı bilemiyorum ama rahmetli Orhan Şengürbüz başlıyor, Öztürk Pekin bitiriyor anlatımı. Orhan Şengürbüz ustayı da saygıyla anıyoruz bu arada.

    YanıtlaSil
  2. Rıdvan nasıl da korkmuş :)
    Volkan ile Lincoln kavgası geldi aklıma. Roller değişmiş.

    YanıtlaSil
  3. Zaman zaman hayrettini özlüyorum, farklı bir tat farklı bir dokunuş idi.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails