18 Mart 2010 Perşembe

GALATASARAY - MANCHESTER UNITED : 3 KASIM 1993


Yine en sevdiğim bölümlerden birisi olan Unutulmaz Gazete Manşetleri’ndeyiz. Elimizde 3 Kasım 1993 tarihinde oynanan Galatasaray – Manchester United maçı sonrası gazete manşeti var.

Şampiyonlar Ligi ön eleme karşılaşması. Şampiyonlar Liginin Şampiyonlar Ligi olduğu zamanlar. O dönem sekiz takımla oynanıyordu Şampiyonlar Ligi. Elemelere ise sadece lig şampiyonları katılabiliyordu. 2007-2008 sezonunda Fenerbahçe ilk sekize kaldığı için karşı yakada yaşanan sevinç aklıma geliyor da… Komik.

Galatasaray 1988-1989 sezonunda yarı final, 1993-1994 ve 2000-2001 sezonlarında ise çeyrek finalde elenmişti.

Eski zamanlarda bu tür zaferler sonrası saatlerce kutlama yapılırdı. Hatırladığım en eski kutlama Monaco maçından sonra yapılmıştı. Prekazi’nin attığı golle başlamıştır sarı-kırmızı sevdam. Genç neslin Galatasaray’lı olmasında 1989 yılındaki yarı final ve 1993 yılındaki Manchester zaferlerinin etkisi büyüktür.

Biraz maçtan bahsedelim. Deplasmanda oynanan maç 3-3 sona ermişti. Ali Sami Yen’de 0-0 bize yetiyordu ki maç da golsüz sona erdi. Son derece gergin bir maç olmuştu. Eric Cantona kırmızı kart görmüş maç sonunda polislerle kavga etmiş kafasına cop yemişti. Hakan Şükür yine çok gol kaçırmıştı ama son saniyelerde bile otuz kırk metrelik deparlar atıyor Manchester savunmasını zorluyordu. Futbolcular maçtan sonra ağlamıştı. Biz ağlamıştık.

Diğer Unutulmaz Gazete Manşetleri için linki tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails