16 Mart 2010 Salı

GALATASARAY CEZA ALACAK MI?


Galatasaray - Ankaragücü maçının bitiminde talihsiz bir olay yaşandı. İki taraftar arasında çıkan kavga sonrası taraftarlardan birisi kendisini kurtarmak için alt tribüne inmeye çalışıyor ama düşerken kafasını çarpınca yaralanarak hastaneye kaldırılıyordu.

Olayın basına yansıması farklı şekillerde oldu. Yaralanan taraftarın Beşiktaşlı olduğunu söyleyenler bile vardı. Bir yığın saçmalıktan sonra Gürcan Bilgiç de bugün Galatasaray'ın ceza alması gerektiğini ve bunun örnekleri olduğunu yazmış. Örnek olan olaylar Olimpiyat Stadında oynanan Fenerbahçe - Everton maçında bir taraftarın silahla yaralanması (Aziz Yıldırım olay ile ilgili silah stad dışından ateşlendi demişti) ve İnönü Stadında bir taraftarın bıçaklanarak öldürülmesi.

Bu olayların ilkinde bir maç seyircisiz oynama cezası diğerinde ise ölüm olduğu için üç maç ceza verildi.

Şimdi değerlendirmemizi yapalım. Ceza verilen olaylarda kullanılan bir silah ve bir bıçak var. Ali Sami Yen'deki olayda ise yumruk yumruğa bir kavga söz konusu. İlk olayda bir taraftar silahla vuruluyor ikincisinde ise bıçaklanarak öldürülüyor. Görüntüler için linki tıklayın. İzlediğiniz gibi ortada bir kavga var. Daha fazla hırpalanmamak için taraftar alt tribüne atlamaya çalışıyor ama tutunamadığı için yere düşüyor.

Her tribünde taraftarlar arasında kavga olmuyor mu? Daha geçen günlerde İnönü Stadyumunda özenle yerleştirilmiş Başkanın Adamları herkesi dövüyordu. Fenerbahçe tribünlerinde Sefa ve ekibinin yarattığı terör hepimizin hafızalarında.

O zaman gelecek yıl Fenerbahçe-Galatasaray derbisinden önce bir grup Galatasaraylı Kadıköy'e gider bir Fenerbahçeli taraftarı aşağı atar biz de derbiyi seyircisiz oynarız. Şaka yapmıyorum bu olur.

İki kişi kavga etti, taraflardan birisi de düşüp kafasını kırdı diye hiçbir kulübe ceza verilemez. Kimse merak etmesin akşam saatlerinde müthiş bir İştahla ''Galatasaray PFDK'ya sevkedildi'' şeklinde dakikalarca altyazı geçenler umduğunu bulamayacak. Para cezası ile bu konu kapanır.

Demek ki derbi ile ilgili karşı yakada panik var. Şimdi daha da bi rahatladım. Ayva çiçek açmış, bekleriz Ali Sami Yen'e...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails