8 Mart 2010 Pazartesi

Eskişehir - Galatasaray : Galatasaray Neden Kaybetti?


Galatasaray maça Leo - Sabri-Neill-Servet-Caner – Ayhan-M.Topal-Elano – Arda-JO-Keita onbiri ile maça başladı. Geçen haftanın formda oyuncusu Gio sahada olmayınca şaşırmadık dersek yalan olur. Neyse ki ikinci yarıda oyuna girerek fark yarattı.

Eskişehirspor Rıza hocanın alışageldik oyun mantalitesini benimsemiş bir takım. Rakibin etkili silahlarını sert markajla kilitleyerek oyunu sahasında sıkıştırıp ani hücumlarla gol arayan bir anlayış ile sahaya çıkıyorlar. Arda ve Keita’yı durduran Eskişehir takımı Jo ile de adam adama oynayıp anti-futbol mantalitesini başarılı bir şekilde uyguladılar. İlk yarı son derece sıkıcı geçiyordu ki Elano’nun Xavi’vari pası ile JO mutlak gol pozisyonunu kaçırdı. Aslında kaleci yere yatmıştı ve çok rahat bir vuruşla golü yapabilirdi. İlerleyen dakikalarda Keita’nın güzel şutunu kaleci harika çıkardı. İlk yarı golsüz sona erecekti ki Galatasaray savunması pozisyon üretememiş ilk yarı boyunca şut atamamış Eskişehir takımına pozisyon yarattı ve Koray da topu eli ile önüne alıp golü attı.

İnanılır gibi değil. Bir hakem o pozisyonda nasıl devam kararı verebilir. Mehmet Topal, Caner ve Servet işbirliği ile Eskişehirspor ilk yarıyı önde kapattı. İkinci yarının hemen başında yine Koray topla kaleye doğru dikine ilerlerken sarı-kırmızılı stoperler geri geri kaçıyordu. Ön liberomuz Mehmet de müdahele etme zahmetine girmeyince Eskişehir’in ikinci golü geldi. Kalede zaten bir kaleci olmadığı için gelen her top ağlarla buluşuyor.

Sonraki dakikalarda oyun tam da Rıza Hocanın istediği kıvama geldi. Galatasaray pozisyonlar buldu penaltıdan attığı golle farkı da bire indirdi ama olmadı. Rakip iki kez gelip golleri sıralarken başka bir sonuç da beklememek lazım. Karşınızda anti-futbol felsefesinde bir takım var. Orta saha oyuncularınız Ayhan ve Mehmet Topal olumlu pas kullanamıyor, bekleriniz top kaybı konusunda onları aratmıyor ve üstüne üstlük kalecisiz oynayan bu takımın kazanması mümkün değildi.

24 lig, 6 ZTK, 14 Avrupa Kupası maçı oynamasına rağmen hala Galatasaray’da eksik kalan bir şeyler var. Rijkaard istediği oyunu bu takıma oynatamıyor. Bunda oyuncuların yeteneklerinin kısıtlı olması en önemli etken. Topu savunmadan alıp ileri taşıyacak pas ritmini sağlayacak oyunculara ihtiyaç var. Bu isimler Ayhan, M.Topal veya M.Sarp değil.

İki yılda Eskişehir deplasmanında sıfır puan, Kayseri deplasmanında iki puan, Bursa deplasmanında sıfır puan, Kadıköyde sıfır puan, İnönü’de 1 puan almışız. Şimdilik maçla ilgili bu kadar daha sonraki yazımda teknik konular ile ilgili detaylı bir analiz yapacağız.

1 yorum:

  1. BLOGUNUZU DİZİNE EKLEDİM İLGİNİZ İÇİN TESEKKURLER
    http://site-arsivi.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails