20 Mart 2010 Cumartesi

TRABZONSPOR - GALATASARAY MAÇ ÖNCESİ


Bu akşam Fenerbahçe’nin galibiyeti ile ligdeki son puan durumu şu şekilde oluştu;

1. Bursaspor 55 P
2. Galatasaray 53 P
3. Beşiktaş 52 P
4. Fenerbahçe 52 P
Bursaspor – Denizli ve Trabzonspor – Galatasaray maçları henüz oynanmadı.

Bu maçı mutlaka kazanmak zorunda mıyız? Aslında öyle bir maça çıkmıyoruz. Ama avantajımızı sürdürebilmek için maçı kazanmalıyız. Gelecek hafta da sahamızda Fenerbahçe maçını kazanırsak Fenerbahçe ile puan farkımız 7’ye çıkacak. Bu durumda karşı yakada Aziz Başkan bizi bırakma adlı 78. taraftar yürüyüşünü izlemek durumunda kalabiliriz.

İpler bizim elimizde iki maçtan altı puan alıp Fenerbahçe’yi yarış dışına itebiliriz. Ayrıca Beşiktaş ile de puan farkımız minimum dört olacak. Ve tek rakibimiz Bursaspor Ali Sami Yen’e gelecek. Fikstür avantajı bu mudur? Budur.

Trabzon deplasmanı her zaman zor olmuştur. Ben bu kez o kadar da zor olmayacağı düşüncesindeyim. Daha önce zorlandığımız rakipler örneğin Kayserispor, Eskişehirspor, İstanbul BBS çok sert takımlardı. Hücum oyuncularımızı yaptıkları sert markajla yıldırıp oyunu daraltarak anti-futbol felsefesiyle mücadele ettiler. Trabzonspor ise bu familyadan değil. Daha yumuşak ve futbol oynamaya çalışan bir ekip. O yüzden bu yıl oynadığımız iki maçı da rahat kazandık.

Savunmada Servet yerine Emre Güngör ile başlamamız gerektiğini düşünüyorum. Servet son haftalarda konsantrasyon problemi yaşıyor. Savunmada Hakan Balta’nın dönüşü hemen hissedilecektir. Rakibin en çok dikkat edilmesi gereken oyuncuları ile Colman, Alanzinho ve Selçuk. Kalecisiz oynadığımız göz önünde bulundurulursa uzaktan etkili şutlar atan bu oyunculara dikkat etmeliyiz. Eminim Neill için maç yazısında yine ayrı bir paragraf açmam gerekecek. Baros’u heyecanla bekliyorum. Haydi aslanlar.

Bir dileğim var. Lütfen parçalı.

Trabzonspor maçı demişken Hagi’yi hatırlamadan olmaz. Buyurun işte video,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails