4 Mart 2010 Perşembe

NOSTALJİ : AZİZ YILDIRIM NOTER Mİ?


Yıllar öncesine gidiyoruz.

1990-1991 sezonu.

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Guus Hiddink Fenerbahçe’ye Hollanda’dan bir libero getiriyor. Oyuncunun adı Marcel Brandts. O dönemin parasıyla 1 milyar 750 milyon lira karşılığı iki yıllık sözleşme imzalıyor. Erdal’ın Galatasaray’da o dönem yılda iki milyar kazandığını düşünürsek iyi bir ücret ayrıca o dönemin döviz kuru ile 670.000 dolar.

Gazeteyi okursanız Hollandalı oyuncu için Franz Beckenbauer tanımlaması yapıldığını görebilirsiniz. Bütün yerli ve yabancı kaynaklara baktık ama oyuncu ile ilgili herhangi bir ize rastlamadık. Eğer bilgisi olan varsa lütfen bizimle paylaşsın.

İmza töreninde çekilen fotoğrafın altında törene katılanların ismi yazıyor. Selim Soydan, Sait Tandoğan, Hiddink, Brandts, Noter ve Eral Pars. Evet yanlış okumadınız, Aziz Yıldırım o dönemde notermiş!

Nostalji başlıklı diğer yazılar için burayı tıklayın.

4 yorum:

  1. ahaha muhteşem bir haber :). Ancak herhalde yanlışlık yapmışlar. Çünkü Aziz Yıldırım 90 yılında yönetimdeydi, ilk senesiydi hatta. 91'de de futbol şube sorumlusu oldu. Yani Noter olamaz. Zaten mesleği en başından beri İnşaat Mühendisliği. Noter olamaz :)) Ama çok komik olmuş..

    YanıtlaSil
  2. O dönemde A.Yıldırım henüz tanınmadığı için uyanık gazeteci ''noter'' yazıp geçiştirmiş. Çok komik ya. Tanımadığın birisi mi var 'noter' yaz gitsin.

    YanıtlaSil
  3. Bu arada Bradts sezon başı 1-2 maç çok iyi oynamıştı ama sonra hatalı oynamaya başlayınca sezon başlamadan yollandı.. o dönem sadece 2 yabancı hakkı olduğu için polonyalı jakolcewicz tercih edilmişti.. diğeri de schumacher'di..
    Gazete de o dönemin popüler spor gazetesi Fotospor..

    YanıtlaSil
  4. Üstad sen yazdığın anda ben susarım. Açıkçası o oyuncuları hatırlayamıyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails