11 Mart 2010 Perşembe

GALATASARAY NOSTALJİ : MUSTAFA DENİZLİ & FATİH TERİM


1983-1984 sezonunda Mustafa Denizli Galatasaray forması giymişti. Futbol hayatını Galatasaray’da noktalayan Denizli’nin Galatasaray günlerinden bir kare. Fatih Terim ile 1 yıl beraber oynadılar. Teknik Direktör Tomislav Iviç’ti. Sezonu üçüncü olarak tamamlayan Galatasaray ertesi sezon Derwall’i getirdi Alman Milli Takımından.

Denizli tam 18 yıl Altay forması giydikten sonra 34 yaşında geldi İstanbul’a. 1 sezon oynadıktan sonra Derwall’in yardımcısı olarak çalışmış Derwall ayrılınca da Galatasaray teknik direktörü olmuştur. Denizli’nin Galatasaray macerası pek konuşulmaz ama tam 4 yıl Galatasaray teknik direktörlüğü yapmıştır. 1987-1989 ve 1990-1992 yıllarında.

Nostalji başlıklı diğer yazılar için burayı tıklayın.

2 yorum:

  1. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligindeki (o zamanlar şampiyon kulüpler kupasıydı) en büyük başarısını Denizli yaratmıştı yarı final oynatarak. Açıkçası ben çok konuşurum kendisini ve saygı duyarım.

    Ancak dediğin doğru, Derwall'in Türk futboluna yaptığı katkı tartışılmaz ve meyvelerini de Denizli topladı. Bu sebeple konuşulması gereken bir isim.

    YanıtlaSil
  2. Mustafa Denizli güçlü bir CV'ye sahip. Galatasaray ile Şampiyon Kulüpler Kupasında Yarı Final, Kupa Galipleri Kupası Çeyrek Final, 3 büyük takım ile lig şampiyonluğu, A Milli Takım ile Euro 2000 Çeyrek Final.

    Özellikle Galatasaray camiası Mustafa Denizli ile 4 yıl çalışmasına rağmen ondan hiç bahsetmez. İlginç ama burada özeleştiri yapması gereken de yalnızca Galatasaray camiası değil.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails