24 Ocak 2010 Pazar

VERECEKSİN BERKANT'A 10 NURAMALI FORMAYI



1980 doğumlu gurbetçi oyuncuyu ilk kez bir Ümit Milli takım maçında izlemiştik. İstanbul’daki maçta 2 gol atmış ve gazeteler ertesi gün ‘Berkant piyasa yaptı’ başlığı atmıştı. Dört büyüklerin Ümit Milli takıma seçilen gurbetçi peşinde koşması bir ritüel haline gelmiştir. O dönemde Fenerbahçe ve Galatasaray oyuncuyla ilgilenmiş sonunda Berkant Galatasaray’a transfer olmuştu.

Aslında CV si hayli güçlüydü. Bayern Münih altyapısında yetişti. 16 yaşında iken A Takıma çağrıldı. 17 yaşında ilk kez Bundesliga’da Bayern Münih formasıyla sahaya çıktı. 1998-1999 sezonunda Şampiyonlar Ligi maçında Manchester United karşısında 30 dakika forma şansı buldu. Daha sonra , Borussia Mönchengladbach ve Arminia Biefeld takımlarında kiralık olarak oynadı. 2000-2001 sezonunda Bayern Münih’e geri döndü ama forma şansı bulamadı.

2001 yılı Haziran ayında Galatasaray’a imza attı. 7 numaralı formayı giydi. Okan Buruk, İnter’e transfer olunca 7 numaranın yeni sahibi Berkant Göktan olmuştu.
3 yıl boyunca ‘genç oyuncu, pişince çok iyi olacak, Lucescu şans vermiyor yoksa çok yetenekli, Fatih Terim geldi bu sene patlama yapar’ şeklinde bir düşünce yapısıyla kendisine sabredildi. 2003 yılındaki Juventus ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçını saymazsak kayda değer bir performansını da göremedik. Kendisi sezon öncesi kampların flaş ismi olmayı başarmasına rağmen bir türlü ilk 11 oyuncusu olamamıştı.



2004-2005 sezonunda Beşiktaş ile sözleşme imzaladı. O dönemlerde Beşiktaş’ın, Fenerbahçe ve Galatasaray’dan en az 5 oyuncu transfer etme zorunluluğu vardı. Bu kontenjandan yararlanan Berkant’ın ilk açıklaması ‘herkes gerçek Berkant’ı görecek’ olmuştu. Ama Del Bosque nin gidecekler listesinde ilk sırada kendi adı yazıyordu.
Beşiktaş’ta da tutunamayan Berkant 2005-2006 sezonu için Kaiserslautern ile anlaştı. Bu takımda 7 maç oynama şansı bulan oyuncu 1860 München’e yani ikinci lige doğru yelken açıyordu.



Ve bir gün Berkant’ın idrar testinde kokain bulunduğunun tespit edildiği haberi geldi. Sözleşmesi feshedildi. Olaydan sonra 1860 München kulübünün yöneticisi Stefan Reuter, bu şekilde bir önlem almaya mecbur kaldıklarını belirterek, “Bizim için artık oyuncu olarak değil, insan olarak Berkant Göktan'ın durumu önemli. Bundan dolayı ve kişisel öneminden dolayı kulübün bu konuda başka bir açıklama yapmamasını anlayışla karşılamanızı istiyoruz. Berkant Göktan'ın hayatını yeniden yola koymasını diliyoruz ve umuyoruz” dedi. Aslında 2.ligde fena değildi durumu. 26 maçta 16 gol atarak iyi bir performans sergilemişti.

Dün ise ajanslara 29 yaşındaki futbolcunun Tayland ekiplerinden Muangthong United'la anlaştığı haberi düştü. Bu hikayeyi bütün genç futbolculara anlatmak gerekiyor. Berkant’ın Bayern Münih takımının altyapısında başlayan kariyeri bugünlerde Tayland 1. Liginde devam ediyor.

2001 yılında ne demişti Hıncal Uluç; ‘’Lucescu bu yeteneğin farkında değil. Emre’nin sağ ayaklısı hatta ondan daha iyi. Vereceksin Berkant’a 10 numaralı formayı o zaman formanın verdiği sorumlulukla bak nasıl oynuyor.’’

2 yorum:

  1. Antrenman topçusu diyorlardı onun için.

    Fatih Terim bir keresinde "Sahadaki Berkant'ı gördüğümde inanamıyorum, antrenmandaki çocukla sahadakinin arasında dağlar kadar fark var" demişti yanlış hatırlamıyorsam.

    Taylan'da da bol bol kokain bulur herhalde, kafayı yemiş tamamen sanırım. Başarılar dileyelim biz de...

    YanıtlaSil
  2. Gurbetçi oyuncular yerlilerin bir adım önünde oluyor. Beşiktaş'ın kalecisi Ramazan gurbetçi olmasaydı transfer edilmezdi. Berkant da overrated bir oyuncuydu. Sazan gibi atlıyorlar gurbetçi futbolculara. Ahmet Çakar yorumu yapayım adam olsa zaten Bayern Münih bırakmazdı :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails