18 Ocak 2010 Pazartesi

EMRE ÇOLAK : YENİ XXX



Dün akşamki maçtan sonra herkes birbirini telefonla arıyordu. Abi Emre Çolak’ı izledin mi? Hagi’den tutun Messi’ye kadar herkes Emre’yi birisine benzetiyordu. Emre Çolak hakkında bugün gazetelerde ve internet sayfalarında birçok yazı çıkacaktır. Peki Emre Çolak kimdir?
1991 doğumlu oyuncu 2004 yılından bu yana Galatasaray altyapısında oynamaktadır. 112 PAF maçında 78 gol atan oyuncu 10 numara pozisyounda görev almaktadır. 1,68 boyunda olup toplam 57 kez de milli formayı giymiştir.
Uzun zamandır taraftar forumlarında Emre bekleniyordu. Kendisinden müthiş bir beklenti vardı. Sezon başı kamp çalışmalarında iyi bir performans gösterdi. Bir maçta gol atmıştı tamam işte olacak derken Rijkaard onu tekrar A2 takımına gönderdi. Devre arasında Antalya kampını takip eden acar muhabir Erhan Telli gazetesinde ‘Çolak pinpon topuna döndü, bir A takımda bir A2 takımında, oyuncunun morali iyice bozuldu’ şeklinde bir haber geçmişti. Neyse ki dün akşamki maç Emre için ne kadar emek harcandığını ve titiz bir şekilde çalışıldığını gösterdi. Attığı gollerden sonra Rijkaard, Neeskens ve Adnan Polat’ın sevinçleri gözlerinden okunuyordu.



Kırkbeş dakikalık performansını değerlendirirsek sürat, çabukluk, teknik ve zeki, komple bir oyuncu vardı Ali Sami Yen çimlerinde.



Arda onun abisi gibi aralarında özel bir ilişki var. Rijkaard ve Neeskens gibi hocalarla çalışıyor ve takım arkadaşları Baros,Elano,Keita,Nonda,Kewell,Neill gibi profesyoneller. Bir oyuncunun futbolunu geliştirmesi için bundan daha iyi bir fırsat olamaz herhalde.



Geçen yıl Galatasaray kafilesi ile Gaziantep deplasmanı için uçak yolculuğunda beraberdik. Önümdeki koltukta oturuyordu. Arkadaşları arasında çok sevildiği hemen belli oluyordu. Adeta küçük Arda diyebiliriz. Arkadaşları ona ‘Çolak’ diyorlar. Haydi ‘Çolak’ bekliyoruz.

Aşağıda 1 yıl önce yayınlanmış ropörtajından bir kesit var, demiştim ya küçük Arda işte!
Emre Çolak, 10 numaralı formayı giymeyi sevdiğini, ancak son ana kadar gözünün Emre Belözoğlu'nun 5 numarasında olduğunu da itiraf ediyor. Belözoğlu'nun F.Bahçe'ye transferini içine sindiremediğini söyleyen Emre Çolak, "Emre abiyi çok beğenirdim, ama o Fenerbahçe'ye gitti. Bu hareketiyle benim gözümde de bitti. Bundan sonra 5 numaralı formayı verseler bile giymem. Emre Belözoğlu'ndan soğudum" diyor.

5 yorum:

  1. evettttttttt, işte karşınızda emre çolakkkkkkkkkkkk... arkadaşım başaran şahin' in dediklerine aynen katılıyorum... bu çocuğun kumaşı çok iyi... iyi bir terziye ihtiyacı var... umarım bu yeni yıldız adayı "AYDIN" gibi kendini salmaz...

    YanıtlaSil
  2. Aydın ile aralarında ciddi bir fark olduğunu düşünüyorum. Hatta Arda'yı bile geçebilir. En önemli özelliği topu ayağında fazla tutmuyor ve nokta paslar atıyor. A2 maçlarında da kendisini izlediğim için bu konuda çok iddialıyım. Haydi Çolak...

    YanıtlaSil
  3. böyle altyapıdan yetişen futbolcuları görmek gerçekten büyük mutluluk. umarım bir gün; çolak'lı, arda'lı, cem sultan'lı, sabri'li, anıl dilaver'li, berkin'li, murat akça'lı, orçun'lu, çetin güngör'lü ve bunların arasına serpiştirilmiş dünya yıldızı yabancılarla bir şampiyonlar ligi kazanırız!!! çok uzak bir hayal değil, imkansız değil!!!

    YanıtlaSil
  4. Selam MAG,
    Aynı düşünceleri paylaşıyoruz. Altyapıdan yetişmiş Galatasaray kültürünü almış yerliler ile Elano, Baros, Kewell, Keita gibi yıldızları aynı takımda kaynaştırıp sürekli başarıyı yakalayabiliriz. Altyapımız harika.

    YanıtlaSil
  5. hagi'nin bacanağı8 Mart 2010 13:53

    bu çocuk bırakın galatasaray'ı herhangi bir süper lig takımında düzenli top oynasın, ben futbol izlemeyi bırakırım. şaka gibisiniz arkadaşım siz ya. emre gibi 100 tane adam var istanbul amatör kümede. her 1.50'lik çalımcı çocuk messi olmuyor gençler, bırakın bu işleri. bu çocuklara da günah.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails