16 Ocak 2010 Cumartesi

FENERBAHÇE'NİN SEMİH PROJESİ


Genç Semih,
Bir futbolcuya genç lakabı hiç bu kadar uzun süre yapışmamıştı.
Futbola İzmirspor altyapısında başlayan Semih 1999 yılında henüz 17 yaşındayken Fenerbahçe'ye transfer oldu. Onun Fenerbahçe altyapısında yetiştiğini zanneden çok sayıda sporsever bulunmaktadır. İsmi Fenerbahçe ile özdeşleşmiz az sayıda oyuncudan biridir. Bünyesinde 9 Brezilyalı bulunduran bir takımda normal değil mi?

Semih'in yaşadıkları son derece dramatiktir. Önce Nobre'nin arkasında bekledi. Yedek kulübesinden çıkamadı. Ardından Kezman transfer edildi. Onu bekledi. Kezman psikolojik bunalıma girince formayı aldı. 2007-2008 sezonunda ilk 11'de başladığı maç sayısı çok az olmasına rağmen gol kralı oldu. Ardından Avrupa Şampiyonasında 3 gol atarak gümüş ayakkabı aldı. Hakan Şükür'den sonra Milli Takımın 9 numarası oldu.
Ama ne yaptıysa kendi kulübünün forvet mevki için düşündüğü birinci isim olamadı. Avrupa Şampiyonasından sonra Guiza transfer edildi. Bütün kötü oyununa rağmen hep ilk 11'de Guiza çıktı sahaya. Semih ne yaptıysa olmadı.
Devre arasında Fenerbahçe Federasyona Semih'in sözleşmesini tek taraflı olarak uzattığını bildirdi. Halbuki önlerinde Aurelio örneği vardı. Semih'in bu işleme itiraz etmesi kaçınılmazdı. Ve proje amacına ulaştı. Semih kötü adam oldu. Taraftarın zihnine Semih'in sezon sonu ayrılma isteğinde olduğu yerleştirildi. Tıpkı Tuncay ve Aurelio gibi.
Üstüne devre arasında yapılan Gökhan Ünal transferi eklenince artık Semih için çıkış yolu kalmadı. Fenerbahçe Semih'e kapıyı gösteriyor. Bakalım Semih'in Fenerbahçeliliği mi ağır basacak profesyonelliği mi?

Nacizane görüşüm; Semih lütfen yurtdışına git. Senin gibi bir oyuncu bu kadar yıl kulübede bekletildi ki bu gidişle daha çok beklersin. Ayrıca artık genç de değilsin. 27 yaşındasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails