28 Ocak 2010 Perşembe

BÖYLE AYRILIK OLMAZ : NONDA 20



Shabani Nonda deyince ilk akla gelen 2008 yılında Ali Sami Yen’de oynanan Fenerbahçe maçıdır. Nonda’nın attığı golle maçı kazanan Galatasaray sezonu şampiyon olarak tamamlamıştı. Çıldırın tezahüratı ile kutlamalar yapılırken Nonda ilk sezonunda şampiyonluk sevinci yaşıyordu. O sezon teknik direktörü 6 hafta kala istifa etmiş ve yeniçeriler komutasında yerli ve genç oyuncular ağırlıklı bir takımdı Galatasaray.

Nonda ilk yılında sakatlıklar ve takıma geç katılması nedeniyle fazla forma şansı bulamadı ama yine de 11 gol atmıştı. İkinci sezonunda ise iyi başladığı sezonu sakatlıklar ile boğuşarak geçirdi. Bu sezon ise hep Baros’un yedeği olarak kulübede başladı. Rotasyon için Baros’un alternatifi olan Nonda yarım sezonda 16 gol atmasına karşın pozisyonlarda ağır kalması nedeniyle sisteme uygun bir oyuncu olmadığı eleştirisi ile karşı karşıyaydı. Eleştiriler haklıydı. Kongolu golcü Baros’un hücumda yarattığı derinliği sağlayamıyordu.



Baros ve Kewell’ın sakatlanmasından sonra Jo transferi yapıldı. Jo, Avrupa Kupalarında oynayamayacağı için Giovani dos Santos transfer edilirken bir oyuncunun daha sözleşmesi feshedilecekti. Aslında yerli oyuncu piyasası bu kadar yüksek olmasa veya yabancı sınırlaması 6+2+1 olsaydı veya Jo Avrupa Kupası maçlarında oynayabilseydi Nonda ile yollar ayrılmazdı. Fazla söyleyecek bir şey yok aslında, bazen yönetimler böyle kararlar almak zorunda kalabiliyor. Bu kararın ne kadar istenmeden alındığı resmi sitedeki açıklama ve giriş sayfasındaki özel teşekkürden belli olmuyor mu?



Attığı gollerden sonraki gülümsemesi, Fenerbahçe’ye attığı gol, yedek kaldığı halde yarım sezona 16 gol sığdırması ve Avrupa Kupalarında en çok gol atan yabancı futbolcu unvanını taşıması ile hatırlanacak Shabani Nonda.

Peki herkesin unuttuğu bir konu var. Üçüncü köprü nasıl yapılacak ?

4 yorum:

  1. Zor bir karar ama seneye Nonda'dan verim alınması da çok zordu. Atletico maçında forvette kim oynayacak merak ediyorum doğrusu.

    YanıtlaSil
  2. arkadaşlar en doğru karar bu bence... hayırlısı bakalım...

    YanıtlaSil
  3. Avrupa Kupası maçlarında Jo oynayamayacak bu durumda Keita'nın santrafor olması muhtemel. Santos fizik olarak santrafor oynayacak oyuncu olamaz keza Arda ve Elano. Kewell iyileşene kadar Avrupa Kupası maçlarında Keita ligde Jo santrafor olur. Ah be Baros çabuk dön.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails