10 Ocak 2010 Pazar

Caner Erkin


1988, Balıkesir doğumlu olan Caner Erkin, futbola Edremit Kolej Spor’da başladı. 2002 yılında Vestel Manisaspor’a transfer olan Caner Erkin, 2004 yılında kulübü ile profesyonel sözleşme imzaladı. Genç oyuncu, 2004-05 sezonunda 16 yaşındayken, 2. ligde Vestel Manisaspor forması ile 4 maça çıktı ve 2. lig şampiyonluğu yaşadı.
Caner Erkin, 2005-06 sezonunda ise Vestel Manisaspor forması altında Süper Lig’de 27 maça çıktı. Süper Lig’de Vestel Manisaspor forması altında toplam 39 maça çıkan Caner Erkin, 5 gol attı.
Genç futbolcu, 2006-2007 sezonunun ilk yarısının ardından ara transferde Rusya’nın CSKA Moskova takımına transfer oldu. CSKA Moskova formasını Lig, Rusya ve Avrupa Kupası olmak üzere 49 kez giyen Caner Erkin, CSKA Moskova formasıyla iki kez Rusya Kupası şampiyonluğu tattı.
İlk kez 2006 yılında Gana’yla yapılan özel maçta A Milli takım formasını giyen, Caner Erkin, 13 kez A Milli takım formasını taşıdı. Sol bek ve orta sahanın solunda görev yapan genç oyuncu 1.81 boyunda.
31 Ağustos 2009 tarihinde Galatasary ile kiralık olarak sözleşme imzalayan Caner'i ilk yarıda ağırlıklı olarak sol bekte izledik. Biraz vasat bir görüntü çizdi. Kendisi de bir röportajında aslında sol açık olduğu halde sol bek olarak transfer edildiğinden bahsetmişti.
İlk yarının bitiminde Trabzonspor ile oynanan ZTK maçında 4-3-3 ün ön tarafında yani Kewell'ın bölgesinde izlediğimizde iyi bir izlenim edinmiştik. Orduspor maçında yine sol açıkta oynadı. Aslında bir oyuncuda aradığımız birçok özellik kendisinde mevcut. Hız,dayanıklılık,orta,pas,şut hepsi var. Rakip ceza sahasına yakın bir bölgede topu kaybediyor ve 60 metre koşu yapıp kendi ceza sahasında tekrar topu kazanıyor. Her zaman oyunun içinde sürekli mücadele ediyor. Oldukça profesyonel. Artık klişe haline gelmiş duygusal Türk futbolcu profiline uymuyor. Çalım atamadığı zaman bir daha deneyebiliyor ve hiç mücadeleyi bırakmıyor. Galatasaray Caner'den ikinci yarı çok faydalanacağa benziyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails