13 Ocak 2010 Çarşamba

UFUK CEYLAN


1986, İzmir doğumlu olan Ufuk Ceylan futbola Altay’da başladı. 2002 yılında Altay A Takımı’na yükselen Ufuk Ceylan, Altay forması ile ikinci ligde 2003-04 sezonunda iki, 2004-05 sezonunda ise altı maçta görev yaptı.

2006 yılında ise Manisaspor’a transfer olan genç kaleci ilk sezonunda iki maçta forma giydi. Takımının üçüncü kalecisi konumunda olan Ufuk Ceylan 2006-07 sezonunda Manisaspor’la 6 lig, bir de Türkiye Kupası’na maçına çıktı.

Ufuk Ceylan, 2007-2008 sezonunda ise Manisaspor’da birinci kaleci oldu. Manisaspor forması altında Turkcell Süper Lig’e çok iyi bir giriş yapan genç kalecinin, Liechtenstein ile oynanan Ümit Milli Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçında kolu kırıldı. Yaklaşık 3 ay sahalarda uzak kalan Ufuk Ceylan, o sezon 16 maçta takımının kalesini korudu.

Manisaspor’la 2008-09 sezonunda Bank Asya Ligi’nde mücadele eden genç kaleci, 30 maçta görev aldı ve takımının 1. lige çıkmasında önemli pay sahibi oldu.

U18, U19 ve U21 Milli takımları için toplam 38 kez davet alan Ufuk Ceylan, 11 Şubat 2009 tarihinde Fildişi Sahili ile oynanan özel maçta ilk kez A Milli Takımın aday kadrosuna çağrıldı. Bu maçta yedek bekleyen genç kaleci, Azerbaycan ve Fransa ile oynanan özel maçlarda da milli takım kadrosuna davet edildi.

Ufuk Ceylan'ın transfer hikayesi hayli heyecanlı olmuştu. Sezon sonu sözleşmesi biteceği için serbest kalacak oyuncu kulübü Manisaspor'dan gelen sözleşme yenileme teklifini reddetti. Artık bir ritüel haline gelen Anadolu takımlarının oyuncularına kadro dışı bırakma tehdidi Ufuk’a da uygulandı. Unutulan bir şey vardı. Ufuk kadro dışı kalma pahasına Sarı-Kırmızı formayı giymeyi kafasına koymuştu bir kere. Uzun bir süre bu şekilde bir belirsizlik devam etti ve görüşmeler sonucunda iki kulüp anlaştı. İmzalar atıldı.

86 numaralı formayı seçmişti. Herkes Leo Franco'nun arkasında bekleyeceğini düşünürken 3. kaleci olarak tribünden izledi maçları. İlk 18'e bile bir türlü giremiyordu. Trabzonspor ile oynana ZTK maçında Aykut kaleyi devraldı. Aykut çok fazla şans bulmasına rağmen bir türlü 1. kaleci olamamış artık kulüpte miladını doldurmuş bir kaleci. Onun yedeği olması herkesi şaşırtıyordu. Sonra magazin sayfalarında ismi mankenlerle anılmaya başladı.

Yavaş yavaş umutlar tükeniyordu ki Orduspor ile oynanan ZTK maçında Rijkaard ona eldivenleri teslim etti. Maçta fazla pozisyon olmadı ama kalede Mondragon fiziğinde bir Taffarel vardı. Bir tane uzaktan şut çıkardı bir tane de birebir pozisyonda topu çelmeyi başardı. Ama en dikkat çekici özelliği olarak ayağı ön plandaydı. Geriden mükemmel bir şekilde oyun kuruyordu. Boştaki arkadaşlarının ayağına isabetli paslar atan bir kaleci izledik hep beraber. Şimdi heyecanla Ufuk'u bekliyoruz. Umarız daha fazla forma şansı bulur ve Turgay Şeren – Bülent Gürbüz – Nihat Akbay – Yasin Özdenak – Eser Özaltındere çizgisini yeniden döndürür Galatasaray’a.*
* Melih Şabanoğlu'nun maç yazısından alıntıdır. www.gayin-sin.net

1 yorum:

  1. Galatasaray’ın son 25 yılında oluşan yabancı kaleci alışkanlığı ve Aykut’un müzmin yedek halleri ile ilgili önümüzdeki günlerde birer yazım olacak. Saygılarımla

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails