21 Ocak 2010 Perşembe

Joao Alves De Assis Silva Galatasaray'da



Bugün öğle saatlerinde blogumda açıkladığım transfer gerçekleşti. Galatasaray, İngiltere Premier League takımlarından Manchester City takımı oyuncusu, Brezilyalı Joao Alves De Assis Silva ile sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaşmaya vardı.
Joao Alves De Assis Silva'nın bu akşam saat 22.30'da İstanbul Atatürk Havalimanı'na inmesi beklenmektedir.

Oyuncu Bilgileri

Asıl adı Joao Alves De Assis Silva olan Jo, 20 Mart 1987'de Sao Paulo'da doğdu. Futbol yaşantısına Corinthians'ta başlayan Joao Alves, 2003 yılında A Takıma yükseldi. Brezilyalı yıldız, Corinthians'ta 2003-2005 yılları arasında forma giydiği 54 maçta 23 gol kaydederek dikkatleri üzerine çekti. Jo, 2005'te Rus ekibi CSKA Moskova'ya transfer oldu.



Brezilyalı golcünün yıldızı 3 sezonluk CSKA Moskova macerasında parladı. Moskova ekibinde 53 karşılaşmada 30 gol atan Joao Alves, 2008 yılının yaz döneminde İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'ye 18 Milyon Pound karşılığı transfer oldu. City formasıyla 9 karşılaşmada 1 gol kaydeden Brezilyalı golcü oyuncu, Everton'a kiralandı. Joao Alves, 2008-2009 sezonun ikinci yarısında oynadığı 12 maçta 5 gol kaydetti. Everton'ın Avrupa Ligi maçlarında forma giyen Jo, Galatasaray'ın Avrupa Kupası maçlarında oynayamayacak.

10 kez Brezilyalı Milli Takım forması giyen Joao Alves'in, 3 golü bulunuyor. Brezilyalı golcü, uzun boyu ve atletik yapısının yanısıra hızı, tekniği ve son vuruşlardaki becerisiyle ön plana çıkıyor. Joao Alves, özellikle sol ayağıyla çektiği etkili ve isabetli şutlarıyla tanınıyor. 1.89 boyundaki yıldız oyuncu, forvet mevkiinde görev yapıyor.

Değerlendirme

Disiplinsiz olması nedeniyle taraftarlar arasında Jardel-Lincoln çizgisini devam ettirecek bir oyuncu mu olacağı konusunda tartışmalara neden olsa da Galatasaray’ın teknik ekibi, Elano ile aynı takımda oynayacak olması ve Dünya Kupası öncesi kendisini göstermesi için son fırsatı iyi değerlendirmek isteyeceği düşünülürse transferi olumlu değerlendirmek gerekir.



Elano, Dunga’nın gözdesi durumunda ve Dünya Kupasında Brezilya Milli Takımının as oyuncusu olacağı kesin. Jo’nun Elano ile aynı takımda oynaması ve Dunga’nın dikkatini çekmesi için bundan daha iyi bir fırsat olamazdı.

Galatasaray’ın diğer transferlerinde görüldüğü gibi gelen oyuncu çok genç ve onun Galatasaray’da başarılı olmaya ihtiyacı var. Galatasaray Dünya Kupasında oynamak isteyen Elano ve Jo’yu transfer ederek bu fırsatı çok iyi değerlendirdi. Tebrikler Haldun Üstünel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails