14 Nisan 2010 Çarşamba

UNUTULMAZ GAZETE MANŞETLERİ : RÜŞTÜ'YÜ KİM DÖVDÜ


Öncelikle Pazar günü yaşananlardan dolayı ne kadar üzgün olduğumu belirtmem lazım. Tribünlerin yakıldığı, sahaya yabancı maddelerin yağdığı, tribünlere polisin girdiği, polisin de taraftarın da dayak yediği, kapalıya gaz bombası atıldığı O gün bile Pazar günü yaşananlar kadar çirkin değildi. Yazacak çok şey var ama sayfalarca yazı yazsak bir işe yaramayacak.

Bu konuyu irdelemeden tarihe kara bir leke olarak geçmiş Rüştü'nün ki o dönem takım kaptanıydı dayak yediği görüntüleri hatırlıyoruz. Ne kadar üzülmüştük. Aziz Yıldırım'ın talimatıyla Rüştü'yü döven taraftarların daha sonraki maçlarda özel görevli kartlarıyla stad içinde gezindiğini de biliyoruz. Rüştü bu olaya rağmen Fenerbahçe forması giymeye devam etti. Barcelona'ya gitti ama yine geri geldi. Fenerbahçe'li olduğunu herkes anladı. Ama onu dövenler ve emri verenler de Fenerbahçe'liydi değil mi?

Daha önceki yazılarımda sezon sonunda bazı futbolcuların Ali Sami Yen'de ıslıklanacağını, gidişatın bunu gösterdiğini belirtmiştim. Ne yazık ki haklı çıktım. Çok üzüldüm. Yönetimden taraftara, futbolculardan teknik ekibe kadar herkesin bir özeleştiri yapması gerekiyor.

Diğer Unutulmaz Gazete Başlıkları yazıları için linki tıklayın.

3 yorum:

  1. İşin ilginç yanı o gün Rüştü'yü dövenler arasında şu Sivassapor'un başkanlığını yapan Mecnun Odyakmaz da vardı.

    YanıtlaSil
  2. Bu doğru mu?
    İnanılmaz.
    Tetikçilikten kulüp başkanlığına terfi etmiş. Vay be! Nereden baksanız 20 Milyon Euro vardır Sivasspor'un bütçesi.

    İşte Türk futbolunun hali...

    YanıtlaSil
  3. Kısa bir google araştırması sonucu ortaya çıkanlara göz atalım.
    ekşisözlük'ten alıntı;
    mecnun otyakmaz: 1989'da icrai rezalet çıkarmak, 90'da ruhsatsız tabanca taşımak, 90'da ruhsatsız tabanca ile adam yaralamak, 1995'te ruhsatsız tabanca bulundurmak, 96'da adam yaralamaya iştirak, 98'de ruhsatsız tabanca ile adam yaralamak, 98'de cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturmak, haraç almak vs...

    Ayrıca her yerde Sedat Peker'in eniştesi olduğu yazıyor.

    Bir iddiaya göre Tevfik Ağansoy cinayetinde adı geçmiş.

    Fenerbahçe kongre üyesi.

    Bir röportaj :
    Otyakmaz: Ya şimdi Rüştü bir defa adam değil tamam mı? Kesinlikle kimse oraya, kimse ona bir şey yapmak amacıyla gitmedi. Dışarıda bir ton insan vardı, onları oradan dışarı çıkarmak için gittik. Alpay'ın odasındaydık, şey geliyor kaptan seninle görüşmek istiyor, diyor tamam mı? Çıkıyoruz, bakıyorum telefonla görüşüyor, "Tamam başkanım" diyor. Sanıyorsun ki, Yıldırım'la görüşüyor. Ali Şen'le konuşuyormuş ama. Görüşmesi bitsin de konuşalım, nasıl yapacağız bu işi diye bekliyor insanlar.
    Sonra bir haber geliyor kaptan gidiyor diye. İbolar da var ama diğerleri iyi Fenerbahçeli.
    Tabii herkes ... oluyor, hem görüşmek istiyor hem de s.. takmadan yürüyor gidiyor, gibi. Millet indi aşağı tam arabanın başında "Ee kaptan nereye?" dedik. "Size ne? Size mi hesap vereceğim" dedi. Baktım saçmalıyor. "S... git, bin arabana git, şimdi s.. seni" dedim. Böyle yani, İbo da kızdı mızdı ama orada geldi çocuk yalandan bir şey yaptı. Dövülmesi derken.. adam iki saat dayak mı yedi?

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails