27 Nisan 2010 Salı

BÜYÜK KAPTAN ARDA TURAN


1980'den Bugüne Galatasaray'da Kaptanlık

1980-1985 yılları arasında Galatasaray Futbol Takımında kaptanlık görevini Fatih Terim üstlenmiştir. İmparator futbolu bırakınca Cüneyt Tanman 6 yıl süreyle bu görevi sürdürdü. Cüneyt kaptan olduğunda 29 yaşındaydı. Daha sonra Erdal Keser üç yıl süreyle kaptanlık yapmıştır. Erdal pazubandını koluna taktığında 30 yaşındaydı. Ve Tugay Kerimoğlu. Aslında Tugay'ın kaptanlığı 1992-1993 sezonunda başlar. Erdal'ın ilk onbirde çıktığı maç sayısı az olduğu için henüz 22 yaşında fiilen kaptan olur. Adnan Polat'ın futbol şubesi sorumlusu olduğu dönemdir. Saftig döneminde işler kötü gidince Tugay'ın kaptanlığı elinden alınır ve Bülent Korkmaz 27 yaşında kaptan olur. Hikayenin devamını hepimiz biliyoruz.


Bu isimlerin hiçbirisi Galatasaray tarihinin en cüretkar açıklaması olan 'ben ikinci kaptanlığı takmam' demedi. Hiçbiri arkadaşının dudağını patlatmadı. Daha sayacak birçok hatası var Arda'nın ama gerek yok. İlk olay bile kaptanlığın verilmemesi için yeterliyken herşeye rağmen ikinci olaydan da sıyrılmıştır.

Benim çocukluğumdan beri sevdalısı olduğum kulüp böyle yönetilmedi hiçbir zaman. Arda'yı belki bu yazıyı okuyan herkesten çok seviyorum ama kurumlar her zaman kişilerin üstündedir.

Arda'ya büyük kaptan tezahüratı yapanlar da Galatasaray'ın değerli kaptanlarına ayıp ettiklerini bilsinler. Büyük kaptan olmak için Arda'nın daha çok yolu var. Unutmadan yazalım, henüz kaptanın elinde bir kupa göremedik. Peki ne zaman göreceğiz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails