18 Nisan 2010 Pazar

GALATASARAY RUHUNU ARIYOR


Ne zaman ki işler iyi gitmeye başlasın hemen 2000 ruhu yazıları çıkar piyasaya. O dönemin oyuncuları ile şimdiki oyuncular kıyaslanır. Birileri yeni Popescu olur birileri yeni Hagi saçma sapan karşılaştırmalar yapılır.

Bu sezon da takım iyi bir başlangıç yapınca 2000 model Galatasaray ile 2009 model Galatasaray maç yapsa kim kazanır yazıları yazılmış bir de ciddi ciddi anketler vesaire düzenlenmişti.

İki yıldır da yeni bir ruh gazıdır gidiyor. 2008 şampiyonluğunda, son altı haftaya Cevat Hoca yönetiminde girmiş altıda altı yaparak şampiyonluğa ulaşmıştık. O yıl Uğur Boral'ın şutu içeri girse Fenerbahçe Şampiyonlar Liginde yarı finale yükseliyordu. İyi bir kadroya sahip olan Fenerbahçe'nin puan olarak gerisindeydik ve bütün maçlarımızı kazanmamız gerekiyordu. Maçlarımız birisi de Fenerbahçe ile Ali Sami Yen'deydi. Serinin ilk maçında Gençlerbirliği ile Ankara'da 19 Mayıs Stadının çamurlu zemininde oynamış Lincoln'un son dakika golü ile kazanmıştık. Arda'nın golü ile Trabzon, Nonda'nın golü ile Fenerbahçe maçlarını almış Sivas'a deplasmanda beş gol atmıştık. Hiç de kolay maçlar değildi. Şu fotoğrafın altına işte Galatasaray Ruhu başlıkları atıldı. Hatta bu fotoğraf ile bir t-shirt dizayn edilmiş Store'da piyasaya sürülmüştü.

Geçen yıl Bülent Kaptan'ın göreve gelmesiyle yine aynı başarıyı yakalayabilir miyiz diye düşünmedik değil. Ama olmadı. Bu yıl da kalan maçları kazanıp şampiyon olma hayalleri kuranlarımızın sayısı hiç de az değil. Sivasspor'dan son dakika golünü yemeseydik şu an Bursaspor ile aramızda 3 puan olacaktı ve altıda altı yapmak bizi yine şampiyonluğa taşıyacaktı.

Şimdi işimiz çok zor. Ayrıca kalan maçların hepsini kazanabilecek miyiz? 2008 ruhunu geri getirebilir miyiz? O dönem kaptan Hakan Şükür önderliğinde kenetlenmiş bir takım (Lincoln haricinde) vardı. Yönetim futbolcu taraftar şampiyonsun Galatasaray. Bugün çok farklı bir noktadayız. Yönetim taraftarın protestosuna haklı diyor keza Rijkaard da. Fubolcular kırgın. Taraftar ikiye bölünmüş durumda. Yabancılar yerliler yine karşı karşıya. Bu kaostan çıkabilir mi Galatasaray?

2008 yılındaki kenetlenme olsaydı bugün çok farklı şeyler konuşuluyor olabilirdi. 'Neden Diyarbakır maçında gol atınca yedek kulübesinde sevinerek takım olduğunuzu hatırladınız Fenrbahçe maçında neredeydiniz' diye soruyor taraftar. Bu şartlarda Bursaspor maçını kazanabilir miyiz? Kazanabiliriz. Ama iş bizim kazanmamızla bitmiyor bu kez. Şayet Beşiktaş son haftaya bir umutla girerse Bursaspor'a yenilmeyecektir. Bu kez de 2006 ruhu:) ve Bursa'dan gol haberi geliyor. Neden olmasın?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails