13 Haziran 2010 Pazar

Q7 BİTTİ VOLUME II


Daha önce bu transfer ile ilgili bu yazıyı yazmıştık. Bugün gelen resmi açıklama ise Inter'e 7,3 M Euro bonservis ve oyuncuya da 3 yıl için 11 M Euro karşılığında anlaşıldığı yönünde.

Hayırlı olsun.

Yılın transferi Ricardo Quaresma'dır. Kim ne derse desin. Olay budur.

Medyada yer alan haberlere göre, Manchester United Menajeri Alex Ferguson'ın listesinde, Cristiano Ronaldo'dan önce Quaresma yer alıyordu. Sporting Lisbon'un 2003 yılında Manchester United'la oynadığı hazırlık maçı Quaresma için dönüm noktası oldu. Bu maçta üstün bir performans sergileyen C. Ronaldo, Ferguson'ın dikkatini çekmeyi başardı ve İngiltere bileti almaya hak kazandı.

C. Ronaldo'nun ayrılışından sonra Quaresma da yuvada kalmadı. Barcelona 6 milyon € karşılığında genç futbolcuyu renklerine bağladı. Hikayeyi hepimiz biliyoruz. Barça'da pek fazla oynayamadı ve 6 milyon €+ Deco karşılığnda takas edildi, Porto'ya transfer oldu.

2008 yılı yazında ise 18 M Euro'ya Milano ekibine transfer oldu. Burada da tutunamayan Q7 bir devre Chelsea'de kiralık ounadı ama yine aynı son onu bekliyordu. Tekrar Milano günleri ve şimdi İstanbul'da.

Gerçekten de çok yetenekli olan Portekiz'li namı diğer 'master of trivela' siyah-beyaz formayla bir Anelka etkisi mi yaratacak yoksa Baros gibi yeniden çıkış mı yapacak bunu hep birlikte göreceğiz. Benim tahminim Alman hocanın kontrolünde Q7 iyi bir çıkış yakalayıp eski günlerine dönebilir.

Transfer sezonu hareketli başladı. Önce Fenerbahçe'nin Stoch çalımı şimdi de Beşiktaş'ın Q7 harekatı. Devamını sarı-kırmızılı yöneticilerden bekliyoruz.

2 yorum:

  1. Valla bence Alman hocanın kontrolünde bile bişey olmaz bu adamdan. Yetenek on numara, laf yok. Ama Scolari'nin ve vatandaşı Mourinho'nun bile adam edemediği bir tip. Ama en azından genç ve yetenekli. Herşey onun elinde.

    YanıtlaSil
  2. Diğer hocalar onu adam edemediyse biraz da alternatifleri olduğu içindir. Elinde Joe Cole varsa Quaresma'yı adam edeyim diye ne kadar uğraşırsın ki?

    Sonuçta Alman Hoca çok disiplinli ve Quaresma'nın göstereceği performans siyah-beyazlılar için çok önemli.

    Ayrıca Q7, Barça-Inter-Chelsea derken kendini İstanbul'da bulmuş bir yetenek. Kendini yeniden ispat etmek isteyecek belki bir Baros belki de bir Anelka etkisi yaratacak. Göreceğiz.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails