25 Haziran 2010 Cuma

Dünya Kupası Genel Değerlendirme Volume II


Hollanda

Turnuvadan önce spor yazarlarının ezbere söyledikleri bir şey vardı. Hollanda kupa kazanamaz. İyi oynar, izleyicilere zevk verir ama kaybeder. Peki Euro 1988’de kim şampiyon olmuştu? Avrupa Şampiyonası’nda Hollanda’yı desteklerim. Üç Hollandalı yaptı bizi böyle. Birisi şu anda teknik direktörümüz ki bu bana ne kadar mutluluk veriyor tarif edemem. Bu kez o zevk veren oyunlarını sergilemediler. Hatta sıkıcı maçlara imza attılar. Bu kez de eleştiriler Hollanda sıkıcı futbol oynuyor ekseninde seyretmeye başladı. Arjantin olmazsa Hollanda diyorum. İlerleyen turlarda Euro 2008’deki performanslarına çıkmalarını ümit ederek.

İtalya

Fransa’dan sonra diğer bir çakma favori İtalya da elendi. Zaten dünya kupasını 3 kez kazanmış olmaları yeterince rahatsız edici. Kazandıkları iki dünya kupası 1934 ve 1938 yıllarına tekabül ediyor. Bir de dört yıl önce kazandıkları dünya kupası var ki en iyi oyuncusu stoperi olan zevk vermeyen bir takımdı İtalya. Aslında her zaman öyle oldu. 1994 finalinde elendiklerinde ne kadar da mutlu olmuştum. Geçenlerde 1994 finalini tekrar izledim ve bu takımın dünya kupasını kazanmasının futbol adına kaygı verici olduğuna kanaat getirdim. Aksi takdirde Romario ve arkadaşlarının emeklerine yazık olacaktı. Bundan sonra İtalya Milli Takımı yeniden yapılanacakmış bla bla bla. Ne yaparlarsa yapsınlar onlar İtalyan. Yaptıkları en iyi şey olan savunmayı bile yapamıyorlar artık. Ne mutlu futbolseverlere ki onları kupada artık görmeyeceğiz.

Brezilya

Son olarak Brezilya’yı ele alırsak o eski Brezilya yok artık. Daha iyi savunma yapan bir takım var karşımızda. Çok iyi savunma oyuncuları olan Brezilya şova yönelik futbolunu sergileyemiyor belki ama finale kadar gidecek gibi görünüyor. Brezilya Milli Takımı’nın bu dönüşümünün ardında Dunga var. 1994’ün şampiyon takımının kaptanı gerçekleştirdi bu transformasyonu. Tabi ki Dunga’nın tek başına yapabileceği bir iş değil bu. Örneğin Elano. Bu adam Brezilyalı der misiniz? Avrupa’da oynayan Brezilya’lılar artık daha disiplinli ve sade oynamayı öğrendiler. Samba devri bitti artık modern futbol anlayışı var. Brezilya’dan o kavruk adam nedeniyle pek haz etmesem de 7 numaranın parçalı formayı giymesi biraz olsun beni bu Güney Amerika ülkesine yaklaştırıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails