22 Haziran 2010 Salı

FUTBOLCUNUN GELİŞİMİ




Futbolcuların 18 yaşındaki fiziksel görünümü ile 25 yaşındaki durumu oldukça farklıdır. Bazı futbolcuların gençlik fotoğraflarını görünce inanamazsınız.

Gelişim sadece fiziksel olarak değil, futbol aklı, teknik, şut becerisi gibi komple değerlendirilmeli. Her futbolcu doğuştan müthiş şutlar atmıyor. Tanju mesela bir röportajında anlatmıştı; Samsun'da iken her idman sonrası çalışırmış. Bir kaleci bir de orta yapacak eleman alıp 2 saat gol vuruşu çalışmış. İstanbul'a geldiğinde ilk yıllarda yine bu özel antremanlara devam etmiş. Sonraki dönemde ise Hülya Avşar mesaisi araba ve silah tutkusu abuk sabuk arkadaşlar derken kendini cezaevinde buldu. Yazık oldu Avrupa'nın gelmiş geçmiş en büyük golcülerinden birine.

Arda'nın aldığı kilolar malum. Kaptan iyica genişledi. Kilo aldı. Ronaldo'nun fiziksel gelişimi ile Arda'nın gelişimini kıyasladık. Fotoğraflar çok net. Portekizli yıldız günde 3000 mekik çekerken Arda ne yapıyor? Şut çalışıyor mu? Veya özel antrenman?





2 yorum:

  1. Arda ile ilgili en çarpıcı açıklamayı geçenlerde Feldkamp yaptı. "Arda GS'de forma bulduğuna şükretsin, Galatasaray'a ne verdi ki" dedi. Bence Arda'dan artık bir gelişim beklememek gerekiyor. Yani Tugay gibi istisnai örnekler olsa da Arda 23 yaşından sonra ya yerinde sayacak ya da geriye gidecektir. Aslında futbolcu fiziği olmayan ve 90 dakikayı dili dışarda bitiren Arda'nın Avrupa'nın süper takımlarından birine gitmesini de açıkçası kimse beklemiyordu. Günümüz futbolunda fizik gücün yoksa yeteneğin pek bir anlamı yok. Bakalım inşallah yanıltır.

    YanıtlaSil
  2. Arda ile ilgili yabancı futbolcular,yabancı teknik direktörlerin hepsi neredeyse 'Avrupa'nın en iyi klüplerinde oynayabilir' demişken sadece takımdan kaçan Feldkamp'ın dediklerini ciddiye almak da ilginç. Gerets de Zidane'a benzetmişti. Napıcaz şimdi? ' GS'de forma bulduğuna şükretsin ' ne demek ayrıca? Aynı takımda Barış,Ayhan,Mustafa,Sabri gibi oyuncular var. Onlar oynasın da Arda şükretsin. Yok öyle birşey..

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails