24 Haziran 2010 Perşembe

Dünya Kupası Genel Değerlendirme Volume I


Arjantin

Öncelikle Arjantin. Yorumcular acımasızca eleştirdiler Maradona’nın Arjantin’ini. Eleştiriler Maradona’nın bu işi kotaramayacağı ve büyük futbolcu olmakla antrenörlük arasında zıt bir kolerasyon olduğu argumanına dayanıyordu. Neymiş efendim Cambiasso ile Zanetti niye bu takımda yokmuş? Arkadaşım bu adamlar yolun yarısına gelmiş ve defalarca milli takım forması giymişler de ne olmuş? Arjantin bu adamlar ile her turnuvada final mi oynamış? Maradona sonuçta kulüp takımı çalıştırmıyor ve Milli Takımın dinamikleri farklıdır.

Gelelim grup maçları sonunda aynı yorumcuların değerlendirmelerine. Arjanin’in büyük silahları varmış. Başlıyorlar saymaya Messi, Tevez, Aguero… Arkadaş bunlar turnuvanın başlangıcında kadroda yok muydu? Bu kadar olmaz. Pes.

Ben her zaman Arjantin’i desteklerim. Maradona’nın da etkisi ile Güney Amerika temsilcisinin kupa bizim diyeceğine inanıyorum. Sanırım kamuoyu da yavaş yavaş bu düşünceye alışacak.

Fransa

Nasıl geldiler hepimiz hatırlıyoruz. Ne halleri varsa görsün bu kibirli milletin işe yaramaz takımı. Zidane gittikten sonra bir türlü toparlanamamaları, aptal antrenörleri, sevimsiz futbolları ile turnuvada yer işgal ettiler. Bunların gitmesi ile futbolseverler kurtuldu.

İngiltere

Turnuva başlamadan önce yorumlar şu şekildeydi. Joe Cole, Lampard, Gerrard, Roneey, Terry gibi oyuncuları olan İngilizlerin başında bu kez winner bir koç var. Capello. Bu kez olacak. Arkadaşım bu adamlar ilk kez mi İngiltere Milli Takımında oynuyor. Önceden de vardı. Vardı da ne oldu? Zaten tek gol bile atamadığımız Ada ülkesini sevmem beni iyice delirttiler. Fazla ileri gidemeyecekler. Almanya İngilizler’e Leenaker’i hatırlatacaktır.

Almanya

Almanya kupa takımı. Evet. 2002 Dünya Kupasını hatırlayalım. Almanya’nın esamesi okunmuyordu. Kimse kale almıyordu panzerleri ama finalde kaybettiler. Daha bir çok turnuvada hiç şans verilmediği halde sonuna kadar giden Almanlar İngiltere’yi rahat geçecektir. Yalnız sırf Mesut Alman Milli Takımında oynuyor diye Almanya’ya sempati ile bakmamı beklemeyin. 1990 finalini unutmadık. Görüşeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails