6 Temmuz 2010 Salı

KEITA GİTTİ


Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı oyuncumuz Abdul Kader Keita’nın € 8.150.000 bedelle Katar Al Sadd S.C.’ye transfer olması konusunda anlaşmaya varılmıştır.

Ayrıca oyuncu €200.000 tutarında alacaklarından vazgeçecektir.

Abdul Kader Keita’ya bugüne kadar Galatasaray’a vermiş olduğu hizmet için teşekkür eder, bundan sonraki futbol yaşamında başarılar dileriz.

Galatasaray Sportif A.Ş
İşte Keita’nın İstatistikleri
O.M. Gol
Turkcell Süper Lig 27 5
Avrupa Kupaları 11 5
ZTK 1 0
Tüm Sezon 39 10

Keita ilk geldiğinde beklentimiz takımı uçurması yönündeydi. Topu alınca attığı çalımlar ve gollerle kısa zamanda sevildi. Ama Rijkaard onu sevmedi. Özellikle Kadıköy’de takımı yalnız bırakınca üstünü çizdi. Bu bir gerçek. Biz Keita’yı ne kadar sevdiysek Hollandalı da o kadar sevmedi. Nedeni ise sistemine uymaması. Buna sadece saygı duymamız gerekir. Frank’ı eleştirecek değilim. Sonuçta Keita dripling yapan, bencil oynayan, disiplinsiz, pas oyununu bilmeyen bir oyuncu.

Keita’yı 7,5 Milyon Euro’ya aldık. Hem de 3 yıl taksitle ödedik. Ama Keita değerini artıramadı. En fazla bu parayı verdiler demek ki. Yapacak bir şey yok.

Sezon başı transfer bütçesi 5 M Euro olarak açıklanmıştı.
Emre G.+ Uğur Uçar : 1,5 M Euro
Mehmet Topal : 5 M Euro
Kader Keita : 8,5 M Euro

Şimdi 20 M Euro transfer bütçemiz var. 3 tane yıldız oyuncu alabiliriz bu bütçeyle. Orta sahaya iki tane o beklediğimiz oyunun iki yönünü oynayabilen CM, sağla Elano (Brezilya Milli Takımında oynadığı gibi) solda Arda (2008 şampiyonluğunda oynadığı gibi) önde Baros ve Kewell (Liverpool’da oynadıkları gibi). Kewell yerine başka bir oyuncu da alınabilir. İşte size bütçe. Alın 3 tane yıldız takımın havası değişsin. Bu yazdıklarımı sistemin değişeceği yönündeki duyumlara dayanarak yazıyorum tabi ne olacağı bilinmez.

Zaten bazı oyuncularla anlaşıldığı ve transferlerin sonlandırılması için para beklendiği konuşuluyordu. Para geldi. Şimdi bekliyoruz. Sanırım bu hafta güzel haberler gelecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails