2 Ocak 2011 Pazar

MAURO FORMICA GALATASARAY'DA


Transfer artık herkesin dilinde. Çok kesin bilgim olmamakla birlikte transfere bitti gözüyle bakılıyor. MAURO FORMICA.
1988 doğumlu futbolcu yıllardır transfer ettiğimiz 10 numaralardan birisi mi olacak? Hagi sonrası dönemin 10 numaralarına bakalım; Felipe, Revivo, Ilic, Lincoln, Misimovic...
Bir türlü şu takımı ipten alan, frikik atan, taraftarı coşturan 10 numarayı bulamadık. Ya da bizim gerçekten bir 10 numaraya mı ihtiyacımız vardı?
Futbolun DNA'sı değişti ama bizim bakış açımız değişmedi. Artık 10 numara yerine hızlı, driblingi olan kanat oyuncuları ile oyunun iki yönünü de oynayan CM'ler iş yapıyor. Keita birinci türden bir oyuncuydu ama maddi sıkıntı nedeniyle gönderdik. İkinci tür oyuncuyu ise hiç bulamadık. Xavi örneği abartı olur ama bir Appiah veya Ernst de bulamadık. İşte bu kadar eksik bir kadro yapısı ile Rijkaard'ın uyuşmasını beklemek tam bir rüyaydı.

Aceto yazmış; Bu yıl Huracan'da oynayan ağebeyi Lautaro gibi Newell's Old Boy altyapısından çıkan Formica defansta oynayan ağebeyinin aksine iki forvetle oynayan Newell's takımında klasik 10 numara gibi oynuyor. Yaratıcı futboluyla altyapısından çıktığı takımında kısa zamanda 33 numaradan 10 numaraya terfi etti. Genellikle mücadele sevmeyen Arjantin 10 numaralarının aksine ayağını her tarafa sokması ve rakipten çaldığı toplarla dikkat çekiyor. Kafasını sürekli yukarıda tuttuğu için kalecilerin en küçük hatalarını bile gözünden kaçırmıyor. Klasik sadece forvet arkası oynayan bir 10 numara dersek haksızlık olur. Oyun sıkıştığı zaman Arda gibi ters ayağı ile sol tarafa geçebilir. Muhtemelen Galatasaray, Hagi'nin kullanacağı bu özelliği ile Arda, Formica ve Pino'nun dahil olduğu bir çarkla sürekli değiştirebileceği bir opsiyon kazanacak. Lakabı "El Gato" yani Kedi. Topla aniden hızlanıp durabiliyor olması rakip defanslar için de muhtemelen problem yaratacağı bir diğer özelliği. Formica'nın şu an en büyük avantajı ve dezavantajı aynı potada eriyor. İlk yarısını sekizinci bitirdiği ligde taraftarın baskısı nispeten daha az olacaktır. Yeni stada geçişle beraber bir ivme kazanağını tahmin ettiğim Galatasaray ligin geri kalan beş aylık bölümünde pek tanınmayan Formica'ya en az bir sezon kazandıracaktır. Öte yandan Misimovic'i kanunlara kurban veren ve bir şey anlayamayan taraftar Formica'da Carrusca'nın kumaşını dokuyan çocuğun izlerini gördüğü an isyana başlayacaktır ve ülkeleri dışında çok kolay demoralize olan Arjantinlilerde olduğu gibi Formica en kısa sürede kaybedilecektir. Arjantin basını 4 Milyon Avro civarı bir bedelle transferin bittiğini yazıyor. Daha bu yaz başı 4.2 milyon Avro veren River Plate'in kapısından dönen Formica için Adnan Sezgin kasaya şimdiden +200.000 yazabilir!

Bu yazı üzerine fazla bir yorum yapmayacağım. Rıdvan'ın oyuncuyu tanımıyorum diyeceğini biliyorum sadece. Genç bir oyuncu. Tabi ki başarılı olabilir. Ama Arda ile iyi anlaşması lazım. Türkiye Ligi de Arjantin'e benzemez adamın ayağını eline verirler. Hele bir Egemen, Yalçın, Lugano ile karşılassın o zaman anlar bu ligde top oynamak ne kadar zor. Pino,Arda ve Formica. Üçü de 20-23 yaş aralığında. İyi bir uyum yakalayabilirlerse uzun yıllar devam edilebilir. Önlerinde de sağlam bir Baros veya sakatlanmaya devam ederse iyi bir santrafor. Sonra da orta sahada Cana'nın yanına iyi bir oyuncu. Emana mesela. Sonra stoper. Ve kaleci.

Reçeteyi hepimiz biliyoruz yönetim de biliyor ama kamp başlayacak gelen giden yok. Nerede kalmıştık. Adnan Sezgin istifa!!!
Muhtemel 2011 model Galatasaray:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails