30 Eylül 2011 Cuma

5.Hafta Ankaragücü-Galatasaray Maç Öncesi


Bu hafta milli maç arasından önce kritik bir sınava çıkıyoruz. Ne oluyor lan? Sanki Adanademirspor'dan bahsediyoruz. Herkes bu maçın öneminden bahsederken Avrupa'da kupalar kaldırmış ligte 17 adet tertemiz şampiyonluğu bulunan bir takımdan bahsettiğimizi unutmayalım. Gerçekten ne oluyoruz?

Artık Galatasaray için bir lig maçı bu kadar mı önemli? Tabi ki 3 yıl üst üste şampiyon olamamak acı verici. Geçen yılki FB şampiyonluğunun iptal edileceğini düşünürsek karşı yakadakiler 4 yıl üst üste şampiyon olamamış olacak. Bu sene de olamayacaklarına göre gelecek yıl Bank Asya derken çubukluları büyük bir travma bekliyor.

Galatasaray'a gelince Liverpool maçında izlediğimiz o rakip taç kullanacağı zaman boş adam bırakmayan takım, liglerin de ertelenmesi ile güç kaybına uğramış felaket durumdaydı. Son maç ise bize umut oldu.

Ankaragücü maçında alınacak galibiyet lig için önemli. İmparator için önemli. Yıllardır başarısız olan futbolcuların güven kazanması için önemli.

Sahaya bir sol bek ile çıkacağımızı ümit ediyorum. Ayrıca orta sahada Engin'de ısrar edilmeli ve forvet hattı Elmander-Sercan denenmeli diyorum. Yine Engin-Melo-Selçuk Riera-Elmander-Kazım şeklinde başlayacağız ama ilerleyen dakikalarda Elmander-Sercan denemesi şart. İkisinin rakip biraz da gol bulmak için savunma güvenliğini bıraktığı dakikalarda iyi işler çıkaracağını düşünüyorum. Hatta tecavüz bile olabilir.

Fotoğraf 8-0'lık maçtan. O maçta şaibe vardı. Vardı ama Ankaragücü kadrosunda bulunan Beşiktaşlı Sinan Engin ve Fikret vasıtasıyla gelen teşvik vardı. Bunu herkes biliyor da kimse konuşmuyor işte. Neyse ki biz temiziz.

Şu metrisin önü bir uzun alan bir kaç maç satın aldım gerisi yalaaaaan. A.Y.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails