14 Şubat 2011 Pazartesi

ARDA TURAN EKSENİNDE İBRAHİM ÜZÜLMEZ DEĞERLENDİRMESİ


Ezel'i izlerken reklam arasında 'Beşiktaş, takım kaptanı İbrahim Üzülmez'in sözleşmesini' yazısını görünce 1 yıl uzatıldı şeklinde devamının geleceğini düşünerek kanal değiştiriyordum ki 'sözleşmesi feshedildi' ifadesini gördüm.

Hemen Beşiktaş'lı arkadaşım Sarp Sarıca'yı aradım ve ne olduğunu öğrendiğimde doğrusu hiç şaşırmadım. Beşiktaşlılık duruşu. This is it.

Takım 100. yılda şampiyonluğa giderken tombala çektiği için Pascal'ı kovabilen br takımdır Beşiktaş. İbrahim Üzülmez'in, takım arkadaşını tokatlaması da affedilecek bir davranış değil. Yönetimi eleştiremiyorum. Öte yandan, bu davranışın İbrahim Üzülmez'i kovmak için bir bahane olduğunu düşünenlerin de sayısı az değil. Yoksa o tokadı atan başkası olsaydı olayın üstü kapatılır mıydı bilinmez.

Akıllara geçen yılki Arda Turan - Caner kavgası geliyor. Bizim kaptan Caner'in dudağını patlatmıştı ama Rijkaard onu sakinleştirdi ve idmana devam edildi. Bizde serbest. Takım kaptanı arkadaşının ağzını burnunu kırabilir.

Eskiden kaptanlar vardı. Cüneyt Tanman, Rıza Çalımbay...

Özellikle ikinci yarıya İbrahim Toraman'ın kaptan olarak çıkması ise tam bir komedi. İçerde şamarı ye sonra sahada kaptanlık yap?

9 yorum:

  1. Sayın Başaran Şahin,
    İki olay birbirinden farklıdır.
    Birisi, 'B. Korkmaz'dan sonra' gördüğüm en iyi profesyonel, 13 sene boyunca formasını, akıttığı terle ıslatan BJK'nin büyük kaptanı İbrahim Üzülmez, diğeri 6 ay top oynayarak, daha sonra yatarak, yönetimin bok yemesiyle kaptanlığa getirilen Arda Turan.
    Birisi kaptandır, diğerisi değil.

    Dersen ki, biz ne topçular gördük 13 senenin sonunda ekmek yediği, adam olduğu kulübünü, itin götüne sokan, İbrahim Üzülmez onlardanda farklıdır. Beşiktaş hakkında en ufak bir kötü söz söylemeyeceğine eminim.

    Sonuna kadar hatalı bir iş yapmıştır, Demirören.
    Dediğinde çok haklısın, Q7 veya Guti yapsaydı ne olurdu?
    Cevabı herkes biliyor.
    Murat Aydın

    YanıtlaSil
  2. Murat bey,
    Takım kaptanı, arkadaşını tokatlama hakkına sahip midir? Bunun cezası sözleşmenin feshedilmesi midir değil midir ayrı konu ama yaptığı davranış normal değil.

    YanıtlaSil
  3. Başaran Bey,
    Takım içinde bunlar olur. Erkek oyunu bu. Üzülmez sonuna kadar haksız olsun, camiaya, kulübüne karşı utanç verici, küçük düşürücü bişey yapmamıştır. İki kişi arasında olan bir olaydır.
    Yönetim adam olsa, çeker di kenara, sezon sonuna kadar takımdasın, ama kadroya girmeyeceksin, sezon sonuda sana jübile yapacağız der konu kapanırdı.
    Bence çok yanlış bir karar, sözleşme feshi.

    YanıtlaSil
  4. Peki yönetim Arda, Caner'in dudağını patlattığında ne yapmalıydı? Hatırladığımız kadarıyla bir şey yapmadı.

    YanıtlaSil
  5. Ayrıca, kendi oyuncusuna uçan tekmeyle saldıran oyuncuyu, para veripte kadroya alan yönetimin, kendi öz çocuğunu yumruk attı diye takımdan kovması sadece komedidir.
    Murat Aydın

    YanıtlaSil
  6. Şahsi fikrim, ikisinede para cezası verilip, belki 1-2 maç dinlenmeleri sağlanabilirdi. Ama, kendi elleriyle kaptanlık verdikleri bir adama hiçbir şey yapamazdılar öylede oldu. Caner'de zaten kiralık olduğu için fazla üstelemediler. Caner'de hakkettiği yere gitti.

    YanıtlaSil
  7. Aynı kulüp şampiyonluğa giderken Pascal'ı da kovmasını bilmiştir. Serdar ile Oktay'ı takımdan uzaklaştırıp Beşiktaşlı duruşu sergileyenler 100. yılda Serdar'ı yeniden transfer etmiştir.

    Çelişkilerle doludur 90'lardan sonra Türk futbolunun yönetim tarzı. daha çok örnek sayabiliriz. İbrahim Üzülmez kovulur, Aurelio baştacı edilir. Arda'ya ses çıkarılmaz Jardel ile Lincoln döve döve gönderilir. Karşı yakanın saçmalıkları ansiklopedi olur buraya da yazmaya değmez.

    YanıtlaSil
  8. Aslında ortam tam Adnan Sezgin'e uygun durumda. Talip olur Üzülmez'e.

    YanıtlaSil
  9. En büyük korkumuz. Bonservisi elinde Beşiktaş'lı futbolcu kontenjanından İbrahim Üzülmez'in transfer edilmesi.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails