6 Ocak 2012 Cuma

19.Hafta Samsun-Galatasaray Maç Öncesi


Yağmurlu bir Cumartesi günü İstanbul'un bir ucundan (Kağıthane) diğer ucuna (Maltepe) hafta sonu mesaisini doldurmak üzere gelmişken akşamki maça ilişkin en ufak bir kaygı taşımamam Galtasaray'ın geldiği noktayı gösteriyor. Ali Sami Yen'de geçen yıl oynanan Manisa ve Ankaragücü maçlarını gözümün önüne getirince yaşanan dönüşümün tek bir açıklaması var o da Yönetim ve Fatih Terim.

III. Terim dönemi Fatih hocanın 1996 yılındaki gelişine benziyor dediğimi hatırlarsınız. Yine Milli Takım sonrası Galatasaray'a imza, yine vizyonu olan bir yönetim, yine Polat&Sezgin ikilisinin batırdığı bir takım ve daha birçok benzerlik. Burada Terim kadar yönetimin de katkısını görmemiz şart. Transfer politikasındaki paradigma değişikliği sonucu %90 başarı sağlandı. Muslera, Selçuk, Ujfa, Melo, Elmander, Engin ve Eboue takıma uyum sağlarken yalnızca Riera ve Ceyhun'dan henüz faydalanamadık. Riera da Arda'nın atmış olduğu kazık sonrası acele ile yapılmış bir transfer hamlesi olarak değerlendirilirse son yılların en büyük transfer operasyonu ve kadro dönüşümü yapıldı diyebiliriz. Bunlara ilaveten Emre Çolak ve Semih kazanımlarını da unutmamak lazım.

19uncu haftada 13üncü galibiyetimizi almamamız için hiçbir neden yok. Artık bayraklar dolaptan çıkacak demişti Faruk Süren 1996 yılında. Evet, heyecanla bekliyoruz. Terim ve öğrencileri yine bizleri sokaklara dökecek.

Allah utandırmasın!!!
Related Posts with Thumbnails